Skikurs for islendinger

Helle (akustikk), Sigurdur (marked) og Marius (akustikk) på langtur. Foto: Hilde (energi).

Hos REINERTSEN Oslo jobber det flere staute islendinger. Onsdag 11. januar 2012 arrangerte vi skikurs for dem, men også for svensker, dansker og alle andre vågale ansatte. En mil skulle tilbakelegges, og når en aldri har hatt ski på beina tidligere kan det være en utfordring. Her er en stemningsrapport fra medarrangør og avdelingsleder Jard Bringedal:

For noen år siden satte noen nordmenn seg i dårlige, åpne båter uten kompass. De reket i land på ei glovarm øy uti Ishavet. Det krevde stort mot, og kun de sterkeste overlevde. Menneskene utviklet seg videre på øya si, men skiteknikk fant de aldri ut av. Det var derfor en ren parademarsj i Darwins teorier å se at motet fra Islands vikinger overskygget det faktum at ruta vi gikk var krevende rent skiteknisk.

Sjelden har så mange nordmenn vært truet av så få islendinger. Rekorden til byggingeniør Johan var felling av fem nordmenn på ett fall. Vettskremte settereiere i kondomdress flagret veggimellom, merkelig nok uten påfølgende utskjelling. Det var nok tydelig for alle at det her ble satt ny standard for hvor langt inn i skauen det går an å bevege seg – uten å en gang ha sett et skirenn på fjernsyn. Jeg bøyer meg i fluorpulveret.

Alle kom helskinnet ned fra Frognerseteren til Sognsvann, og møtte opp på jobb dagen etter.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: