Akustikere på befaring i Gudbrandsdalen

AkustikkLars Oftedahl er rådgiver i akustikk og en av landets mest erfarne når det gjelder beregning av støy. Nå er han og kollega Helle Stenkløv på befaringsrunde på Kvam i Nord-Fron kommune. Statens vegvesen skal bygge ut E6 Ringebu – Otta, og REINERTSEN har ansvaret for parsellen mellom Vinstra og Sjoa.

Når ny E6 er på plass kan flere boliger i området bli plaget av støy. REINERTSENs akustikere kartlegger derfor husene som ligger nærmest den nye E6-en. På grunnlag av avanserte kartdata, oppmåling av boliger og intervjuer med huseierne kan Lars, Helle og de andre akustikerne hos REINERTSEN beregne innendørs- og utendørsnivåer på de befarte husene.

Der beregnet lydnivå på uteplass overstiger 55 dB vil Statens vegvesen kunne gi beboerne tilbud om skjerming. Dersom lydnivået innendørs overstiger 30 dB kan det også bli aktuelt med tiltak på selve boligen.

Vi synes det er topp å være på befaringer. Befolkningen i Gudbrandsdalen er hyggelig og imøtekommende, og naturen er slående vakker. Dette er virkelig noe annet enn å sitte på kontoret.

Les mer om ny E6 mellom Ringebu og Otta på Statens vegvesens sider.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

One Response to Akustikere på befaring i Gudbrandsdalen

  1. Tilbaketråkk: Lydproblemer? Møt REINERTSENs akustikere! | REINERTSENs blogg

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: