Vær smart – arbeidsteknikk

Månedens tema.

REINERTSENs lærlingeprosjekt om ergonomi og livsstil startet 15. august. Prosjektet skal gå over ti måneder, og hver måned har sitt tema. Månedstemaet i august er ”Vær smart” – arbeidsteknikk.

Bygge- og anleggsplassene samt verkstedet på Orkanger har mottatt plakater med råd og tips, som også er gode allmenne råd som alle kan bruke til å lære av – også de som sitter på kontor.

 • Gode arbeidsvaner og rutiner er alltid viktig. For å unngå ”vondter” i muskler og ledd, på kort og lang sikt, er det viktig å variere arbeidsstilling – strekk ut og gjør motbevegelser. Det er BRA for kroppen og gir bedre helse.
  • Unngå tunge løft – vær to når det er nødvendig eller bruk hjelpemidler som letter arbeidet. Spør om riktig bruk av arbeidsverktøyet og pass på at kneputer skiftes ofte hvis du bruker det.
   • Ta minipauser ved arbeid over skulderhøyde. Planlegg variasjon i arbeidsdagen for å unngå ensidig arbeid/arbeidsstillinger så langt det er mulig.
    • Spenninger og muskelsmerter i skuldre og nakke kommer ofte av ”for høye skuldre”. Senk skuldrene under arbeidet, og bruk mikropauser på 10-30 sekunder som hvil på stedet med senkede skuldre. Å jobbe med HELE kroppen, i god rytme, med flyt og jevn pust, gir mindre muskelsmerter og opplevd stress over tid.
     • Vær smart – tenk arbeidsteknikk!

      Les mer om lærlingeprosjektet her: REINERTSENs lærlingeprosjekt.

      Reklamer

      Om reinertsenas
      REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

      One Response to Vær smart – arbeidsteknikk

      1. Tilbaketråkk: Lærlingeprosjektet: Vær smart – arbeidsteknikk del 2 « REINERTSENs blogg

      Legg gjerne igjen en kommentar

      Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

      WordPress.com-logo

      Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

      Google+-bilde

      Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

      Twitter-bilde

      Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

      Facebookbilde

      Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

      w

      Kobler til %s

      %d bloggere like this: