REINERTSEN bygger Vestfoldbanen

Arbeidet med Vestfoldbanen på strekningen Barkåker-Tønsberg pågikk fra mars 2009 til november 2011. Kjellelia UBT03 var den siste grunnentreprisen, og det var REINERTSEN AS som gjennomførte denne for Jernbaneverket. Her var det ikke mengden arbeid som var utfordringen, men det faktum at arbeidene skulle foregå tett inntil og i mellom trafikkert spor.

Prosjektet omfattet masseflytting, rørlegging, oppbygning av ny overbygning, kummer, kabelkanaler, gang- og sykkelundergang, støyskjermer og gjerder. Dette i forbindelse med omlegging av eksisterende jernbanespor for nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen ved Tønsberg.

Arbeidene ble delvis utført inntil jernbane i drift. Ca. 2/3 av arbeidene ble utført i løpet av en seksukersperiode med full togstans på Vestfoldbanen.

Arbeidene omfattet:

Sprengning: 20 000 m3
Løsmasser ut: 30 000 m3
Oppbygning ny overbygning: 20 000 m3 (sortert stein)
Lette fyllmasser: 4 000 m3

Les mer om Barkåker og Tønsberg-strekningen her:

Jernbaneverket: Tønsberg: Reinertsen bygger Kjelleliaentreprisen
Jernbaneverket: Klart for Kjelleliaentreprisen
bygg.no: Barkåker-Tønsberg

REINERTSEN jobber fortsatt med prosjekter i forbindelse med fornying av Vestfoldbanen, og sammen med vårt datterselskap tegn_3 prosjekterer vi nå strekningen mellom Larvik (Farriseidet) og Porsgrunn.

Les mer om Farriseidet.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

One Response to REINERTSEN bygger Vestfoldbanen

  1. Tilbaketråkk: Befaring på Vestfoldbanen | REINERTSENs blogg

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: