Sjøgangen som Tekla-modell

Sjøgangen i Tekla-modellen. Foto: Per Erik Garshol Haram.

Slik ser Sjøgangen, Trondheims nye gangbru, ut i Tekla-modellen.

Tekla er et program RIB-disiplinen i REINERTSEN bruker under prosjektering. Vi modellerer hele bæresystemet til byggene i dette programmet; stål, betong og trekonstruksjoner, helt ned til detaljer som armering og bolteforbindelser. Ut fra modellen får vi tegninger som oppdaterer seg dersom noe endres i modellen. Det bygges etter tegninger, men modellen kan ofte brukes til å visualisere ting for dem som jobber på byggeplassen.

Olje og gass-divisjonen samt byggseksjonen på landsiden bruker Tekla. Nå har også brugruppa tatt i bruk programmet. Tverrforbindelsen er den første brua REINERTSEN har modellert i Tekla. Byggavdelingen i REINERTSEN Trondheim har stått for modellen, og alt stålet til Sjøgangen er produsert etter verkstedtegninger generert fra modellen. Stålet innebærer alt fra søyler og bjelker til heiser og rekkverk. Bjelkene og rekkverket har vært svært krevende å modellere på grunn av bruas geometri.

Se flere bilder fra Tekla-modellen i Facebook-albumet REINERTSEN Land.
Les mer om Sjøgangen/Tverrforbindelsen i disse blogginnleggene.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: