Ny serie: Fersk i REINERTSEN

Jacob Thoresen er ny på REINERTSEN Oslos kontor.

I dag starter vår nye serie, ”Fersk i REINERTSEN”!

I tiden fremover skal vi følge en gruppe nye medarbeidere i REINERTSEN. De skal med jevne mellomrom dele hverdagen sin med oss, og forhåpentligvis gi alle nysgjerrige et innblikk i hvordan det er å være ny hos en av Skandinavias største totalentreprenører.

Først ut er Jacob Thoresen. Han er 44 år og kommer fra Bærum. Jacob er REINERTSENs første automasjonsingeniør, og seksjonsleder for REINERTSEN Oslo, Øyvind Ellefskås, forteller hvorfor han ansatte nettopp Jacob:

”I alle komplekse byggeprosjekter har byggherren og entreprenøren store utfordringer når de skal sørge for at tekniske rådgivere og entreprenører er optimalt koordinert og trekker i samme retning. Det finnes utallige eksempler der man har prosjektert systemer som ikke ”snakker sammen”, eller på som på andre måter ikke fungerer optimalt sammen. Dette vil vi i REINERTSEN gjøre noe med! Våre elektro- og VVS-rådgivere har tidligere prosjektert automatikk- og styringssystemene i prosjektene, men vi har sett et stort behov for å spesialisere dette komplekse fagfeltet. Vi har som målsetting å ansette flere rådgivere innen automasjon, da dette er en sterkt voksende disiplin. Jacob er med andre ord vår første automasjonsspesialist, men ikke den siste!”

Jacobs bakgrunn

Utdannelse:
Fagbrev elektriker gr. L
Elektronikk, Sofienberg Tekniske Fagskole
Ingeniør automasjon, Høgskolen i Stavanger
Siv.ing kybernetikk, Høgskolen i Stavanger

Arbeidserfaring:
ACR Elektro AS, el-installasjon
TAC/Schneider Electric, prosjektleder automatikk/styringssystemer for bygg og anlegg
Multiconsult AS, rådgivende ingeniør for automatikk og styringssystemer

Jacob begynner med å fortelle oss hvorfor han skiftet jobb:

”Ved leveranse av rene konsulenttjenester er avstanden til prosjektene ofte stor. Kunden, typisk oppdragsgiver, videreformidler utarbeidede underlag videre til entreprenører, som i stor grad tolker disse slik de mener oppsettene bør være. I praksis medfører dette ofte at leveransene i stor grad avviker fra opprinnelige prosjekteringsgrunnlag, noe som sjelden er til kundens beste. En av flere årsaker til at jeg ønsket å begynne i REINERTSEN var muligheten til å komme nærmere entreprenørene, med et mandat til å kunne påse at tiltenkte løsninger faktisk blir ivaretatt på en skikkelig måte, til kundens beste.

REINERTSEN har et relativt ungt miljø innen teknisk engineering. Mitt håp er at dette vil gjøre det enklere å oppnå et godt tverrfaglig samarbeid med andre disipliner der partene sammen kommer frem til gode og effektive løsninger for både kunden og REINERTSEN.”

Vi ønsker Jacob velkommen og ser frem til å følge ham på hans ferd som fersk REINERTSEN-ansatt. Lykke til!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

One Response to Ny serie: Fersk i REINERTSEN

  1. Tilbaketråkk: Fersk i REINERTSEN: Nano- og materialteknologen Adela « REINERTSEN blogg (BETA)

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: