Lærlingeprosjektet: Hverdagsaktivitet

September: Hverdagsaktivitet.

REINERTSENs lærlingeprosjekt om ergonomi og livsstil går over ti måneder, og hver måned har sitt tema. Månedstemaet i september er ”Hverdagsaktivitet». Eldre innlegg i serien finnes her.

Men hva er egentlig hverdagsaktivitet? Her er noen enkle forslag:

  • Å gå kortere distanser istedenfor å ta bilen til kiosken på hjørnet, butikken eller venner i nærheten
  • Å sykle til jobben
  • Å gå trapper istedenfor å ta heisen og rulletrappa
  • Å vaske bilen din selv istedenfor å bruke vaskemaskiner
  • Å slå plenen eller måke snø
  • Å vaske og rydde hjemme
  • Å hugge ved
  • Å gå tur med hunden
  • Å spille fotball på løkka

Vi beveger oss mindre enn noen gang og velger bort hverdagsaktiviteten fordi det er så lett å ty til bilen, heisen, rulletrappa og godstolen.

Lærlingene og fagarbeiderne i REINERTSEN har valgt et yrke der de får bevegelse gjennom jobben. Det er positivt, men det kan også bli for ensidig. Den varierte bevegelsen hverdagstrimmen byr på gir oss mye, og det er helt gratis.

Er dere slitne og matte etter endt arbeidsdag – kjenn hvor godt det føles å gjøre noe helt annet, som å sparke fotball, sykle en tur, gå på en skogsti eller slå litt gress i hagen.

Lykke til!

Hilsen HMS & K-avdelingen i REINERTSEN.

Les om hverdagsaktivitet på andre nettsteder for mer inspirasjon:
iFORM
forskning.no
DinSide.no

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: