First gas på Atla-feltet

REINERTSEN Installasjon på Heimdal tar en velfortjent pause fra installasjonen av Atla.

Søndag 7.10.2012 kl. 15.45 startet produksjonen fra Atla-brønnen. REINERTSEN har utført de nødvendige topside-modifikasjonene for at Heimdal skal kunne motta gassen fra Atla.

REINERTSEN har gjennom prosjektet hatt tett samarbeid med Statoil, operatøren på Heimdal samt Total E&P som utvikler og opererer Atla-feltet.

16. oktober 2010 ble det bekreftet at det var kommersielt lønnsomt å utvinne Atla-reservoaret, og et fast track-prosjekt ble satt i gang. I følge Total E&P er dette ny rekord fra funn til oppstart av drift for en ny subsea-utbygging.

REINERTSEN har jobbet med prosjektet siden oppstart av D-studium for topside-modifikasjon i april 2011, og en stor prosjektgruppe fordelt mellom Bergen, Trondheim og Göteborg har vært involvert. Det er takket være stor innsats fra alle, både onshore og offshore, at prosjektet er vellykket og vi har kunnet bidra til denne mulige nordsjørekorden i feltutbygging!

Atla er et satellittfelt som skal produsere gass og kondensat til Heimdal via den eksisterende infrastrukturen til Skirne og Byggve. Feltet ligger ca. 15 km fra Heimdal.

Les mer hos Offshore.no i artikkelen «To år fra leting til produksjon

Christian Andreas Nielsen
Prosjektleder

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: