Livbåtdropp på Heidrun

Livbåtdroppen er filmet av personell fra gamle AkerReinertsen, Statoil Drift og fra SAR-helikopteret ute på Heidrun ca. 2007-2008. Filmen ble laget i forbindelse med dropp av en livbåt som skulle teste sjødyktighet, kjøres i land eller begge deler. Det var også flagget et behov for test av forsterket overbygg av livbåten.

Det hevdes at dette er første dropp av livbåt fra plattform noensinne, og Deepwater Horizon er visstnok den eneste plattformen som har droppet livbåter etter dette. Lesere må gjerne si fra hvis de vet om flere livbåtdropp.

Det var 1-2 stykker i livbåten da de ble droppet. Den som delte filmen med oss vet ikke om ballast ble benyttet, men det var i hvert fall ikke nok. Som vi ser så spretter båten av vannet, noe den ikke skal gjøre. Disse er laget for å gå under vannet ved slipp og normal vektbelastning, for så å komme til overflaten lengre bort fra plattformen.

REINERTSEN har i dag V&M på Heidrun-plattformen.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: