Fersk i REINERTSEN: Olle løser utfordringer på havets bunn

Møt Olle Skrinjar! Han begynte hos REINERTSEN Sverige i juni, og skal dele litt fra hverdagen sin som dr.ing. i REINERTSEN Stockholm. Olle skriver på svensk:

«Efter 11 år i Svensk Försvarsmakt tog jag 1996 beslutet att studera till civilin
genjör på KTH i Stockholm. Inriktningen som jag valde blev hållfasthetslära. Examensarbetet genomfördes på CERN i Geneve, Schweiz. Direkt efter påbörjade jag mina studier till teknisk doktor, likaså inom hållfasthetslära. Kontaktmekanik med inriktning mot pulverkompaktering blev huvudämnet.

Efter disputationen fick jag luft under vingarna på SAAB Aerostructures där jag jobbade med beräkning av kolfiberkompositkomponenter till Airbus och Boeing. Snart nog fick jag en anställning i Stockholm på Swerea KIMAB som hållfasthetsgruppchef. Inriktningen på jobbet var att fundera på utmattningsfrågor gällande fogningstekniker mot fordonsindustrin. Både provning som beräkning genomfördes på gruppen. När sedan FOI, Totalförsvarets ForskningsInstitut, erbjöd mig en tjänst som forskare/projektledare med inriktning mot explosionsbelastade konstruktioner, kändes det som säcken knöts åt att med beräkningserfarenhet återvända till militära frågeställningar.

När REINERTSEN Stockholm kom med en jobbannons där inriktningen var undervattensstrukturer kändes det som en utmaning som passade mig. Alla tidigare jobb har varit inriktade mot forskning medan nu är det skarpt läge varje dag. Alla saker som det räknas på ska byggas och sättas i drift. Detta gör att man får en utmaning varje dag att göra rätt och göra det snabbt! Hittills, sedan juni, har jag varit inblandad i Visund Nord där jag har räknat på installationsfasen av en glasfiberplatta som ska fungera som glidplatta till en Riser Base. ”Drop Object Protection Cover” har varit en utmaning att fundera på, där saker faller ned på strukturer som står på havsbotten. LS-Dyna är det beräkningsverktyg jag jobbar i helst, men det har varit många ark papper som blivit handskrivna också.»

Vi ønsker Olle lykke til, og ser frem til å høre mer fra ham!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

One Response to Fersk i REINERTSEN: Olle løser utfordringer på havets bunn

  1. Tilbaketråkk: Fersk i REINERTSEN: Slipsknuter og engineering « REINERTSENs blogg

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: