Fersk i REINERTSEN: Språklige utfordringer og bedriftsidrett

Andreas spiller bedriftsfotball med REBIL hver onsdag.

Andreas spiller bedriftsfotball med REBIL hver onsdag.

Husker dere Andreas? Her er hans innlegg nummer to i «Fersk i REINERTSEN»-serien!

«Nu har jag arbetat drygt tre månader i bedriften och det har varit intressanta dagar och kvällar tillsammans med kollegor från bl.a. Norge, Sverige och Island. Tänkte denna gång försöka ta upp de roliga sakerna med de skillnader jag nu upplevt mellan våra länder. Jag var förberedd på att det skulle bli vissa ”svårigheter” med språket och nog är det så, men det har varit mest roliga sådana tillfällen. Bara se på ordet rolig, i svenskan blir det en mening som inte är konstig men om vi använder den norska betydelsen blir den lite underlig.

Har nu även börjat spela innefotboll och innebandy med REBIL och lite rörig blir det med inslag av både svenska, norska, isländska och engelska som kommunikationsspråk på plan. Tror nog ändå att vi alla blir mer sammansvetsade utav det faktum att vi kanske inte kommer från Norge allesammans och lär oss ta del av varandras kunskaper lättare än om vi alla skulle komma från Norge. Och tro inte att det alltid är lätt för oss utomstående att förstå oss på en del dialekter här i Norge, varför ska man t.ex. byta ut ett ord som ”vad” till ”ka”? Men det är nog de samma svårigheterna vi har i Sverige med vissa dialekter.

Men måste säga att jag är positivt överraskad över byn Oslo, där jag redan nu efter tre månader känner att här kan man nog stanna ett tag. Väntar bara nu in våren så att man kan börja sitta ute och ta ett par fredags-/lördagspils i kvällssolen. Nu hoppas jag att vi ska få en fin vinter här i Oslo och att jag fortsätter att anpassa mig till de förutsättningar som är här. Måste nog fortsätta att jobba med faktumet att man här tar med sig matpacke (smörgåsar), men som tur är har vi kantinen och CC Vest. Sen får vi nog jobba lite med faktumet att man verkar ha ovanligt svårt att komma i tid till möten här även om det brukar vara vanlig för en del ingenjörer. Men utmaningar är ju till för att övervinnas, så det är bara att jobba på.»

Les Andreas’ forrige innlegg her.
Les alle innleggene fra «Fersk i REINERTSEN«-serien.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: