Forbedring av Trondheim sentralstasjon

Plattformprosjektet rykker fremover. Foto. Roger Aleksandersen.

Plattformprosjektet rykker fremover. Foto. Roger Aleksandersen.

Trondheims befolkning har sikkert lagt merke til at det jobbes på sentralstasjonen for tida. Roger Aleksandersen, driftsleder for Betong i REINERTSEN, forteller hva som skjer:

Plattformprosjektet er en hovedentreprise på Trondheim sentralstasjon med Jernbaneverket som oppdragsgiver. Prosjektet omfatter i hovedsak følgende tiltak:

 • Nye atkomster til plattformene med tre nye heiser.
 • Eksterende gangramper fjernes og erstattes med trapper.
 • Lengden på mellomplattformen 1 og 2 reduseres til 250 m.
 • 125 m av hovedplattformen oppgraderes.
 • Heving av mellomplattformene til 76 cm.
 • Heving til 76 cm av 125 m av hovedplattformen.
 • Eksisterende plattformtak rives.
 • Nye lukkede lehus i glass.
 • Ny møblering, belysning, snøsmelteanlegg og publikumsinformasjonsanlegg.
 • Universell utforming: spesielle tiltak for funksjonshemmede.
 • Nytt el-teknisk bygg.
 • En ny teknisk kulvert og ny teknisk føringsvei på tvers av plattformene.
 • Fundamentering, spunt og pelearbeider for overliggende bygningsmasse.

Dette innebærer en totalutskiftning av plattformene, mens gangtunnel kun delvis endres. Eksisterende ramper erstattes av trapp og heis som gjør plattformene universelt tilgjengelige.

Vi nærmer oss slutten på vår første plattform snart. Etter påske starter vi opp på neste plattform: først riving av gammel plattform før betongarbeidet begynner i juni.

Dette er en meget komplisert arbeidsplass. Riving og oppbygging skal foregå samtidig med full drift, togtrafikk og alt det bringer med seg av utfordringer. Alle reisende skal berøres minst mulig under byggeprosessen, høyspentledninger for tog må stå i fred og det er dårlig med lagringsplass og anleggsveier. Her er det med andre ord bare å holde tunga rett i munnen! Med så flinke folk på laget klarer vi nok det også.

Roger Aleksandersen
Driftsleder for betong i Divisjon Entreprise.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: