Lærlingeprosjektet: Vær smart – arbeidsteknikk del 2

Lærlingene får god hjelp fra de mer erfarne arbeiderne i REINERTSEN.

Lærlingene får god hjelp fra de mer erfarne arbeiderne i REINERTSEN.

Nå er lærlingeprosjektet godt over halvveis, og lærlingene i REINERTSEN har rukket å bli kjent med de flotte og viktige yrkene de har valgt. Ved å «bygge landet» etterlates spor og synlige monumenter i form av bygg, anlegg, vedlikehold, deler til oljeplattformer og mye mer.

Første månedstema var «Vær Smart: arbeidsteknikk». Da kom det noen innspill som skulle bidra til å finne smarte løsninger og innarbeide gode vaner fra starten av:

  • Start arbeidsdagen med god planlegging, og planlegg sammen med arbeidslaget ditt.
  • Begynn gjerne dagen med en morgenstrekk og litt kort oppvarming. Det gjør godt for muskulaturen og er skadeforebyggende.

Husk at nøkkelen til å unngå «vondter» i muskler og ledd er å variere arbeidsstilling så ofte som mulig. Har du jobbet mye i én stilling – strekk ut og gjør motbevegelser. Tenk på katta eller bikkja. De strekker seg ved hver stillingsendring, en refleks vi har glemt.

Og husk at alle kan bruke verneombudene eller fadderne. Spør dem eller HMS&K-avdelingen som ved behov formidler kontakt til bedriftshelsetjenesten når det gjelder arbeidsutførelse, arbeidsstillinger eller andre spørsmål som dukker opp om god arbeidsmetodikk.

Les tidligere innlegg fra lærlingeprosjektserien her.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: