Lærlingeprosjektet: Kosthold og fysisk aktivitet del 2

Lærlingeprosjektet i mars 2013.

Lærlingeprosjektet i mars 2013.

Månedens tema i lærlingeprosjektet er kosthold og fysisk aktivitet. Der kan små grep gjøre stor forskjell.

Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet, er bra for kropp og velvære. Du kan forebygge sykdom med riktig hverdagskost. Riktig mat gjør deg mer fokusert og forebygger skader og ulykker.

  • Ha en variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk. Begrens mengdene med bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.
  • Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet.

Gode huskeregler om mat og drikke:

  • Velg vann som tørstedrikk.
  • Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
  • Spis fisk til middag 2-3 ganger i uka. Bruk gjerne fisk som pålegg.
  • Spis grove kornprodukter.
  • Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter.
  • La magre meieriprodukter være en del av kostholdet.

Vær fysisk aktiv i minimum 30 minutter utenom arbeidstid, tilsvarende hurtig gange.

Med det flotte været som er i Trøndelag for tiden burde det være en fryd å komme seg ut i marka eller på stiene langs Trondheimsfjorden. Kom dere ut og nyt vårsola!

 

Hilsen HMS-gjengen

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: