Oppdrag «Kurkse»: Prefab fra Poznan til Bjugn

MV Kurkse på vei inn til kai på Valsneset.

MV Kurkse på vei inn til kai på Valsneset. Foto: Gudmundur Thordarson

Prefabrikerte filigrandekker til fiskefôrfabrikken på Valsneset ble lastet i Gdansk i Polen i uke 32. Disse er produsert av REINERTSENs underleverandør Pekabex i Polen og er fraktet ned med bil fra deres fabrikk i Poznan. Skipet seilte under REINERTSENs flagg og skulle ankomme i uke 33. Det er, så vidt vi vet, første gang vi har satt opp en båt utenlands for å frakte prefabbetongelementer. Lastingen tok 34 timer ved havna i Gdansk og alt så lovende ut.

Prefabelementene skulle etter planen lastes av i et 48 timers maraton på Valsneset der de mellomlagres før de brukes. Dette kan bidra til et betydelig innsparingspotensial, og vi åpner nye muligheter for nye prosjekter. Det gir i tillegg en stor miljømessig gevinst ved å redusere transportutslippene betydelig.

Den 13.8.2013 ankom båten MV Kurkse kaien på Valsneset med 385 betongelementer fra Pekabex. Båten ble fortøyd kl. 18.35 tirsdag kveld og lasterommet ble åpnet en time senere. Spenningen var stor da vi åpnet lukene for lossing, men lasten var intakt og vi kunne umiddelbart starte lossing av båten. De første dekkelementene var oppe på lagringsplassen allerede før åtte tirsdag kveld og nå, torsdag morgen, fikk vi beskjed om at jobben er ferdigstilt!

Oppdraget har vært en suksess fra start til ferdigstilling og er et flott eksempel på godt samarbeid, gode forberedelser og helhetlig gjennomføring. Det har ikke vært noen overraskelser eller ulykker. Bra jobbet, alle sammen og gratulerer!

Se flere bilder fra lastingen og prosjektet her.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: