Husene på Møllenberg flytter hjem – ikke la dette gå deg hus forbi!

Huset i gamle Kongevei 6 blir heist på plass. Fotograf: Børge Kvitland

Huset i gamle Kongevei 6 blir heist på plass. Fotograf: Børge Kvitland

De verneverdige husene som ble flyttet i 2010 i forbindelse med byggingen av Strindheimtunnelen i prosjektet E6 Trondheim – Stjørdal er nå på vei hjem.

Flyttingen av husene startet tidligere i sommer og det første av fem hus var Kirkegata 57 B. Det veide 78 tonn da det ble heist på plass i juni. Spenningen var knyttet til om løftingen ville gå som planlagt og det gjorde den!

Mandag denne uka startet flyttingen av huset som opprinnelig lå i gamle Kongevei 6 (bildet). I dag blir resten av huset løftet på plass. Trehuset veier 130 tonn totalt. Utfordringen er om grunnmurene passer til husene som blir satt på plass, sier Børge Kvitland i REINERTSEN. Det er mye skjevhet i bygningene fra gammelt av, men det er jo også noe av sjarmen på Møllenberg.

Det siste huset er planlagt flyttet mandag 26. august fra kl. 18 og utover kvelden.

REINERTSEN har kontrakt med Statens vegvesen på flytting og reetablering av bygningene på Møllenberg.

Se film av flyttingen i TV-adressa: bli med på husflytting på Møllenberg!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: