Kulturkvartalet Stormen tar form

Kulturkvartalet i Bodø, byggene sett fra øst.  Ill. DRDH Architects/Bodø kommune.

Kulturkvartalet i Bodø, byggene sett fra øst.
Ill. DRDH Architects/Bodø kommune.

Oppføringen av Kulturkvartalet Stormen er den største utbyggingen i Bodø kommunes historie. Stål- og betongarbeidet er nå fullført av hovedentreprenøren REINERTSEN AS, og hele prosjektet skal stå ferdig høsten 2014. Kulturkvartalet vil gi et betydelig løft for Bodø som by, og for kulturlivet i hele regionen.

– Stormen skal være et kraftsenter i nordområdene for produksjon og formidling av kultur, sier Kari Nystad Rusaanes, driftsplanlegger for Stormen i Bodø kommune.

Ny bydel
Midt i Bodø sentrum bygges Stormen, Bodøs nye kulturkvartal. Byggingen startet i september 2011, ferdigstilling og offisiell åpning er planlagt høsten 2014. Når bygget står ferdig vil det romme Stormen teater- og konserthus, Stormen bibliotek og litteraturhus, kafeer, utstillingslokaler, parkeringshus og store uterom. Dette blir tilsammen en helt ny bydel på det som i dag kalles Nerbyen. Flere lokale aktører, underlagt REINERTSEN AS avd. Bodø, er med på utbyggingen, bl.a. Alstad Maskinbedrift AS, Beko Industriverksted AS, Helgeland Betong AS og BE element AS.

– Vi setter stor pris på å få jobbe med Bodø kommune på dette prosjektet, som er den største utbyggingen i kommunens historie. Det er også veldig gøy å jobbe sammen med så mange andre lokale aktører, sier Bengt Brobakk, prosjektleder i REINERTSEN avd. Bodø.

Det nye kulturkvartalet skal gi en enhetlig organisering av kulturlivet i Bodø. På den andre måten kan de ulike aktørene bli inspirert av hverandre i større grad, og samarbeide mer effektivt.

Et løft for byen
– Stormen vil gi et stort løft både for byen, befolkningen og kulturlivet i Bodø og regionen forøvrig. Når det nye biblioteket står ferdig, regner vi med en økning i besøkstallene fra dagens 130 000 per år til 400 000-500 000 per år. Det skal leve opp til navnet Stormen bibliotek og litteraturhus, og vil være det første i sitt slag som utvikler litteraturhus nærmest integrert i biblioteket. Det nye teater- og konserthuset gir kulturprodusentene unike muligheter til å sette opp andre og større produksjoner og repertoar som ikke har vært mulig tidligere, sier Kari Nystad Rusaanes.

Det nye teater- og konserthuset skal romme hele tre saler. Det er tatt grep i oppføringen av bygget for å sikre at man får utnyttet potensialet best mulig.

– Det er doble vegger, gulv og tak i betong i de to minste salene – og det øverste gulvlaget i de minste salene, ligger på akustiske lagre. Dette er gjort for å minimalisere lydgjennomgangen ut av konsertlokalene. På den måten er det mulig å ha konsert i alle tre salene samtidig, uten at de forstyrrer hverandre, sier Bengt Brobakk.

– Det er viktig for oss at det nye kulturkvartalet tiltrekker seg og benyttes av så mange som mulig, særlig ønsker vi å få med oss de unge. Det er derfor planlagt egne tiltak overfor ungdom og unge voksne for at de skal få så stort utbytte av Stormen som mulig. Vi håper på at «Bodøbølgen» skal bølge litt ekstra i Stormen, sier Kari Nystad Rusaanes.

For mer informasjon kontakt:
Bengt Brobakk, prosjektleder i REINERTSEN avd. Bodø: tlf. 992 17 432
Kari Nystad Rusaanes, driftsplanlegger for Stormen i Bodø kommune: tlf. 415 63 745
Nettsider:
http://www.kulturkvartalet-bodo.no
http://www.reinertsen.no

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: