Løftet 950 tonn på Heimdal-plattformen

Løft av boreanlegg på Heimdal.

Løft av boreanlegg på Heimdal.

Søndag 25. august ble boreanlegget på Heimdal løftet ut ved hjelp av Saipem 7000. Først ble øvre del av derricken fjernet, deretter substrukturen. Tyngste løft var 950 tonn. Utløftene forløp i henhold til opprinnelig prosjektplan.

På oppdrag fra Statoil har REINERTSEN i samarbeid med løfteoperatøren Saipem det siste året planlagt tungløftet. Prosjektet har vært krevende spesielt mht. HMS- og risikovurderinger. Boretårnet har stått på plattformen i ca. 30 år og har i mange år ikke vært i bruk, noe som har ført til betydelig korrosjon. I tillegg har vi arbeidet på en plattform i drift. Like fullt har det ikke vært noen HMS-hendelser i dette prosjektet og Statoil har utropt det som et pilotprosjekt for arbeid i høyden.

Prosjekteringen har foregått i Trondheim, med assistanse fra Gøteborg og Murmansk. Prefabrikasjonen har i hovedsak blitt utført ved vårt verksted i Murmansk og installasjonen har vært basert på vår eksisterende V&M-organisasjon ombord på plattformen. En suksess både når det gjelder HMS, kvalitet og fremdrift. Alle involverte i prosjektet gratuleres!

Geir Suul
Avdelingsleder for Prosessanlegg i REINERTSEN

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

One Response to Løftet 950 tonn på Heimdal-plattformen

  1. Tilbaketråkk: REINERTSEN er nominert til Statoils HMS-pris 2013 | REINERTSENs blogg

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: