REINERTSEN bygde Tverlandsbrua

Tverlandsbrua av Statens vegvesen

Tverlandsbrua av Statens vegvesen


REINERTSEN var hovedentreprenør for brua som er Norges bredeste «fritt frambygg»-bru. Den har fire kjørefelt, til sammen fire meter brede gang- og sykkelveier og permanent midtdeler. Brua kortet ned strekningen mellom Bodø og Fauske med 2 km og man unngår nå et meget rasutsatt område. Bygg.no skriver at det er omtrent 9000 som passerer brua i døgnet. Brua skal bære en folkerik og trafikkert fremtid i Nordland.

Brua er 670 meter lang og bygget med tre steg hvor lengste spenn er på 180 meter. I tillegg til de to stegene som er synlige på utsiden av brua, er det også et tredje steg som deler brua i to på innsiden. De ytre stegene er skrå for å støtte den rekordbrede veiflaten på brua.

«Dette er temmelig uvanlig i Norge, hvor det vanlige er to steg», kommenterer prosjektleder i REINERTSEN Øystein Wiggen.

Han takker for det gode samarbeidet i prosjektet og vil spesielt fremheve egne ansatte i REINERTSEN Norge og Polen. Veldig bra jobba!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: