REINERTSEN etablerer nytt kontor for subsea i Oslo.

Bildet viser Visund nord riser base på vårt verksted i Orkanger. Foto: Erik Glimo/REINERTSEN.

Bildet viser Visund nord riser base på vårt verksted på Orkanger Foto: Erik Glimo/REINERTSEN.


REINERTSEN etablerer et helt nytt kontor for Subsea i Oslo, og Martin Sørensen er hentet inn som leder for satsningen. Martin har fått en klar utfordring; å etablere seg i markedet for levering av subsea-fabrikker, og han trenger 50 ingeniører for å erobre havbunnen.

REINERTSEN har over lang tid bygget opp kompetanse på subsea, og sikret seg viktige rammeavtaler med operatørene på norsk sokkel.

– Vi ser at industrien går under vann, og vi har planlagt denne satsningen lenge. I Reinertsen har vi faget i hjertet. Derfor ventet vi tålmodig til vi fant en av de beste. Jeg er sikker på at Martin er rett person for å bygge opp dette kontoret, sier dr.ing. Torkild Reinertsen, administrerende direktør i REINERTSEN AS.

Subseaavdelingen skal i første omgang jobbe med feltutvikling og tidligfasearbeid for operatørselskapene, med kompetansefokus på subsea-produksjonssystemer, -prosessering og -trykkøkning. Til å lede satsingen kommer Martin Sørensen med 14 års undervannserfaring fra FMC og GE.

– Jeg har merket meg REINERTSEN som en solid og langsiktig aktør i bransjen. Jeg gikk til REINERTSEN fordi de representerer en sterk kombinasjon av høy kompetanse, samtidig som de er godt forankret til praktisk gjennomføring. De er anerkjent av kundene som en pålitelig leverandør – ubyråkratisk, effektiv og resultatorientert. Toppledelsen er tett på og følger opp gode iniativer mmed ekte lidenskap og entusiasme. Det er jo denne satsningen et strålende eksempel på, forklarer Martin Sørensen, ny direktør i Subsea i REINERSTEN.

REINERTSEN starter opp det nye kontoret på Lilleaker, men leter etter en mer passende lokasjon, med god plass til utvidelse, nærhet til kunder og praktisk adkomst for nye medarbeidere.

Har mye på plass
– Jeg ser store muligheter i REINERTSEN. Satsingen bygges fra et selskap som allerede er en veletablert leverandør innen olje og gass. Med 1600 høykompetente ingeniører, 1000 fagarbeidere og verksteder både i Murmansk og på Orkanger i ryggen kan vi effektivt bygge subseasatsningen til nye høyder.

REINERTSEN er i dag hovedarkitekt for Shells undersjøiske prosjekter gjennom en langsiktig SURF-rammeavtale. I avtalen lever Reinertsen engineering til Shells subsea-prosjekter på norsk sokkel, som for eksempel Ormen Lange.

– Vår ambisjon er at Reinertsen Subsea skal bli et ledende kompetansemiljø innen subsea feltutvikling, og en betydelig aktør i det voksende subseasegmentet internasjonalt, men med hovedsete i Norge. Vi har allerede snakket med mange av kundene våre, og de er svært positive til satsningen, sier Torkild Reinertsen.

Les artikkelen i Teknisk Ukeblad 31.10.2013: Starter subsea-kontor i Oslo.pdf

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: