REINERTSEN har overlevert Tverlandsbrua til Statens vegvesen, region nord

Den formelle overleveringen fant sted torsdag 7. november 2013. Etter over 29 måneder med bygging er vi endelig i mål. Lørdag 9. november er det offisiell åpning av brua.

Kontrakten har vært en del av prosjektet rv. 80 Løding–Vikan som ligger ca. 2 mil utenfor Bodø i retning Fauske. Ved bygging av Tverlandsbrua har man kortet ned strekningen mellom Bodø og Fauske med 2 km og unngår et meget rasutsatt område. Tverlandsbrua er 670 m lang fordelt på tre fritt frembygg-akser med lengste spenn på 180 m og sidespenn på 153 m. Brua er 23,5 m bred med fire kjørefelt og gang- og sykkelbane. Akse 3 er en senkekasse som er fundamentert på kote – 30 m. Resterende akser er fundamentert på peler og direkte på fjell.

20 000 m3 betong og 4 000 tonn armeringsstål, samt tusen andre materialer, er innebygd i brua.

Offisiell åpning av brua vil skje lørdag 9.11.2013 kl. 12 i Lødingen. Vegdirektør og samferdselsminister samt representanter fra REINERTSEN vil være til stede. Brua vil offisielt tas i bruk kl. 13.00. Program for åpning av Tverlandsbrua finner du her, det blir aktiviteter fra kl. 10.30.

Her kan du se en presentasjon med mange bilder av byggingen av Tverlandsbrua fra start til slutt, 1.7.2011-7.11.2013. Flere av bildene i presentasjonen er tatt av fotograf Torbjørn Bratset.

REINERTSENs tidligere blogginnlegg om Tverlandsbrua

REINERTSENs egenproduserte film om Tverlandsbrua (YouTube)

Vi benytter anledningen til å takke alle som har bidratt i prosjektet.

Øystein Wiggen

Prosjektleder

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: