REINERTSEN har sluttført Ormen Lange Mid North Project for Shell

Ormen Lange Mid North

Ormen Lange Mid North

Ormen Lange-feltet er det nest største gassfeltet som er påvist og satt i drift på norsk kontinentalsokkel. Feltet ligger omtrent 120 kilometer nordvest for Kristiansund. Feltet er et prehistorisk rasområde (Storeggaraset) med en vanndybde på 250–1100 meter, der vannet holder minusgrader ved sjøbunnen.

Feltet har blitt utviklet med et undervannsproduksjonssystem som har blitt sammenkoblet med et landbasert anlegg på Nyhamna. Gassen blir eksportert fra Norge til Storbrittannia gjennom en 42″ rørledning fra Nyhamna til Sleipner og en 44″ rørledning fra Sleipner til Easington.

Ormen Lange-feltet ble påvist i 1997. Allerede i 1998 ble REINERTSENs avdeling for rørledninger og undervann engasjert for å utføre konseptstudier for ilandføring av gassen. I 2003 gikk man over i en detail engineering-fase, og den første produksjonen ble hentet opp og ført til land ved Nyhamna i 2007. Fra 2007–2010 ble de sørlige feltene utviklet, før man i 2010 beveget seg videre til andre områder.

De siste tre årene har REINERTSENs avdeling for rørledninger og undervann jobbet intenst med fast track-prosjektet Ormen Lange Mid North. Arbeidet har omfattet rutevalg, sjøbunnsintervensjon, materialvalg, design av rørledninger og spooler som knytter den nye brønnramma sammen med eksisterende infrastruktur. I desember 2012 ankom den første gassen Nyhamna.

Animasjonsfilmen under viser de to 5,5 kilometrene lange 12 ¾» produksjonsrørledningene mellom template C og B som REINERTSENs avdeling for rørledninger og undervann har designet. De grå områdene viser steindumpingen, og de mørkebrune områdene viser utgravingen som har blitt gjort. Her kan du se filmen: http://bit.ly/17QeK9x

Totalt 52 000 ingeniørtimer har gått med for REINERTSEN i prosjektet som har vært et viktig bidrag til resultatet for avdelingen. Prosjektet ble avsluttet 1.11.2013.

Lik eller kommenter saken på vår Facebook-side: http://on.fb.me/1gR8of3

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: