Thora Storm vgs. fikk besøk av NRK Newton!

Bildet viser f.v. programleder Line Jansrud og anleggsleder Frode Rougnø

Bildet viser f.v. programleder Line Jansrud og anleggsleder Frode Rougnø

Montering av tårnkraner er i gang på Thora Storm vgs., og i den forbindelse har vi hatt besøk av NRK Newton denne uken. De lager et innslag om montasje av tårnkran, hvordan denne fungerer i bruk og hva den brukes til på byggeplassen.

Før NRKs team fikk adgang til byggeplassen var det full gjennomgang av våre HMS-regler for besøkende, og en av våre funksjonærer var alltid med når de var i byggegropen.

Vi fikk beskjed om at det er viktig å forklare det som skjer på en slik måte at det blir forståelig for publikum. Vi satte derfor vår beste mann på saken: Anleggsleder Frode Rougnø har god kompetanse på kraner og et tydelig og lettfattelig språk. «Produsenten måtte likevel stoppe oss og være litt streng opptil flere ganger,» kommenterer prosjektleder Rolf Bjarne Aune. «Det var vanskelig ikke å svare for mye på spørsmålene vi fikk.»

Programleder Line Jansrud fikk prøve seg som hjelpemedarbeider på byggeplassen. Det var bl.a. mye tungt utstyr som skulle ned en smal og bratt vei, og Line fikk sammen med Frode være med å dirigere en semitrailer som hadde med seg en stor kranseksjon. Når kranen er ferdig montert skal hun få være med opp i hytta og se Trondheim i fugleperspektiv.

Frode forteller fra sin første dag som TV-stjerne: «Det er krevende å lage fjersynsprogram. Folkene fra NRK er meget hyggelige, men de er også svært bestemt på hva de vil ha og hvordan det skal være. Det blir mye venting på riktig tidspunkt for filming og intervju, samtidig som en skal holde et minimum av fremdrift med montasje og øvrig produksjon.» Han innrømmer at det til tider var stressende å ha personell som ikke er vant til byggeplasser rundt seg, men selvsagt også spennende og han takker særdeles forståelsesfulle kranmontører fra ED Knutsen.

Opptakene gikk over tre dager, og allerede etter første dag var teamet tydelig på at dette blir bra. Som en kurositet kan det nevnes at produsenten Cathrine Gaukerud er datter av REINERTSENs Tor Odd Gaukerud. Tor Odd er en av seniorene som har jobbet virkelig lenge i REINERTSEN, han har over 40 år i bedriften.

Programmet blir sendt på NRK den 19. januar, følg med!

Les mer om prosjektet Thora Storm vgs. her på bloggen vår: http://bit.ly/1b3ftEJ

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: