Norges beste øvingslokale

Seniorakustiker i REINERTSEN AS, Kristian E. Meisingset, på befaring i Hamar kulturhus. Foto: Torunn Myhre, NRK.

Seniorakustiker i REINERTSEN AS, Kristian E. Meisingset, på befaring i Hamar kulturhus. Foto: Torunn Myhre, NRK.

«Hvis du ikke er religiøs fra før blir du det her,» sier Kristian E. Meisingset, seniorakustiker i REINERTSEN AS. Nå får Hamar kommune Norges beste øvingslokaler.

Hør NRKs radioinnslag her i Kulturnytt på P2.

Meisingset har vært med i en gruppe som har utarbeidet ny Norsk Standard for musikklokaler. Standarden er ute på høring, men Hamar kulturhus har tjuvstartet og allerede tatt den i bruk.

Koret Damenes aften er blant dem som ser frem til å få et nytt sted å øve: «Vi gleder oss veldig til det. Det blir godt å få litt klang så vi kan hente inn andre stemmer fra rommet. Det er jo det god akustikk gjør. Vi er veldig spente på hvordan det vil bli der,» sier kormedlem Tittin Wold til NRK.

Standarden skal på sikt sikre at alle som spiller, synger, danser eller driver med teater får tilgang til lokaler med tilrettelagt akustikk.

«Det er ikke vanlig å ha det i Norge. I Oslo og Akershus er det kun mellom 10–15 prosent av musikklokalene som fungerer som de skal,» sier Meisingset til NRK.

Sang- og musikklivet i Hamar har kjempet for god øvingsplass i kulturhuset. Ukentlig vil 2000 personer i alle aldre øve i huset. Korpsrommet er allerede fullbooket, og amatørene får leie rom for 50 kroner i timen.

«Jeg tror til og med de minste vil merke forskjell når de kommer hit for å øve. De vil bli overrasket fordi de vil oppleve instrumentet på en helt ny måte, rett og slett,» avslutter Meisingset.

Vi har skrevet om ny Norsk Standard for øvingslokaler tidligere. Les innlegget «Bedre lokaler = bedre musikk«. Du kan også lese mer i artikkelen «Hamar får Norges beste øvingslokaler» hos NRK.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: