REINERTSEN får støtte fra Forskningsrådet gjennom Brukerstyrt Innovasjonsarena (BIA)

Fredag 24/1 fikk vi den gledelige nyheten at vår søknad til Forskningsrådet ble innvilget. Teknisk Ukeblad skriver: «Størst uttelling, målt i kroner, gikk til REINERTSEN, som har fått 12,6 millioner kroner til et prosjekt som skal bidra til å redusere gjennomføringstiden i bygge- og anleggsprosjekter».

Prosjektet om kortere gjennomføringstid kalles også «Speed-Up». REINERTSEN AS sto som ansvarlig søker, mens de andre deltakerne i søknaden er medlemmer av Norsk Senter for Prosjektledelse som heter Prosjekt Norge f.o.m. 2014.

Prosjektet har en varighet på fire år fra 1. januar 2014. Søknaden hadde en totalramme på 47,8 mill. NOK, og vi søkte 16 mill. i støtte fra Forskningsrådet. REINERTSEN stiller med egeninnsats i prosjektet tilsvarende 6 mill. Forskningsrådet kategoriserer prosjektet som et innovasjonsprosjekt i næringslivet.

«Speed-Up» skal bidra til forbedrede prosjektprosesser ved at tiltak som kan redusere gjennomføringstiden identifiseres og systematisk prøves ut i bedriftsprosjekter. Effekten av tiltakene skal vurderes, og eventuelle rammebetingelser og barrierer skal identifiseres. Prosjektet skal utvikle en verktøykasse som kan brukes av byggenæringen for å redusere gjennomføringstiden.

På sikt er målet at hele bygg- og anleggsbransjen skal kunne trekke veksler på de nye arbeidsmåtene og verktøyene som utvikles, og dermed også redusere tidsbruken på flere av bransjens bygg- og anleggsprosjekter.

Vi gleder oss til å komme i gang.

Vennlig Hilsen
Ole Jermstad

Les artikkelen fra Teknisk Ukeblad her: http://www.tu.no/bygg/2014/01/27/lavkarbonsement-elastiske-bruer-og-raskere-bygging

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: