HMS på alvor! Intervju om HMS grunnkurs med nyansatte Louise Komi

Louise Komi er ansatt på HMS-avdelingen i REINERTSEN

Louise Komi er ansatt på HMS-avdelingen i REINERTSEN

I 2013 hadde REINERTSEN fokus på å kurse opp flest mulig med grunnkurs i HMS. HMS grunnkurs er et myndighetspålagt kurs, forankret i arbeidsmiljøloven. Målgruppen er arbeidsledere, HMS&K-ledere, verneombud og AMU-medlemmer. En av de som har tatt kurset i REINERTSEN er Louise Komi. Hun kom flyttende fra Sverige til Trondheim for å jobbe her hos oss, og ble meldt på kurset allerede før hun begynte å jobbe i REINERTSEN.

Du kom som nyansatt til HMS&K-avdelingen i september, og ble sendt rett på HMS grunnkurs. Hvilke tanker gjør du deg rundt fokuset på HMS i REINERTSEN?

Ett av mine første inntrykk av REINERTSEN er at det er en bedrift hvor man har fokus på HMS. Dette inntrykket ble ytterligere forsterket da jeg ble påmeldt HMS-kurs allerede før jeg faktisk begynte her. En av REINERTSENs kjerneverdier er «høy kompetanse», og jeg mener at kurset er et eksempel på etterlevelse av dette. Kurset sørger for god kompetanseutvikling og viser god HMS-kultur i REINERTSEN.

Hvilket utbytte hadde du av kurset?

HMS grunnkurs ga meg et godt grunnlag å stå på når det gjelder utførelse av mine arbeidsoppgaver. I tillegg ga det meg kunnskap som jeg har nytte av ellers i min hverdag. Jeg fikk også innblikk i andres arbeidsoppgaver gjennom diskusjoner og gruppearbeid. Vi fikk belyst HMS-problematikken på ulike måter, avhengig av hvilken bakgrunn og arbeidsoppgaver man har. Det var veldig lærerikt. Gjennom samlingen fikk jeg også muligheten til å treffe trivelige kollegaer og dermed utvide mitt nettverk i bedriften.

Nå er det en stund siden du fullførte kurset. Hva sitter du igjen med, og bruker du noe av dette i din hverdag?

Det jeg lærte på HMS grunnkurs er kunnskap som jeg bruker hver dag, først og fremst i arbeidslivet, men som sagt også privat. Det absolutt viktigste jeg har tatt med meg fra kurset er kunnskap om lover, regler og standarder som er helt nødvendig i mitt daglige arbeid. Dette er et emne som kan være ganske tungt, men jeg synes kurset gjorde det både interessant og morsomt. Jeg anbefaler på det sterkeste å gjennomføre dette kurset! Det er en fin opplevelse som gir deg mye og viktig kunnskap.

Vi ønsker Louise og resten av HMS-gjengen lykke til med kompetansehevingen og HMS i praksis!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: