Fagsamling for Dokumentstyring og LCI i Åre

Vi nærmer oss As-built!  Foto: Lars Hanssen/REINERTSEN

Vi nærmer oss As-built! Foto: Lars Hanssen/REINERTSEN

Forrige uke hadde Dokumentstyring og LCI fagsamling på tvers av lokajsjonene Bergen, Gøteborg og Trondheim. Til sammen var det 59 deltakere som dro til Åre. Tema for samlingen var kontraktforståelse og prosjektstyring.

Dag 1 var lagt opp med teori, og dag 2 var satt av til praktiske gruppeoppgaver relatert til teorikurset. Vi delte oss inn i ni grupper med tre forskjellige oppgaver slik at det ble tre grupper per oppgave. John Rognskog og Lene Lindberg Andresen var med som foredragsholdere.

Bakgrunn for samlingen var behovet for bevisstgjøring og forståelse av:
– Kontrakten
– Prosjektstyring
– Endringshåndtering
– Prosessene i forbindelse med mulige endringsordrer
– LCI og Dokumentstyrings kontaktsmessige rolle i prosjektene

Ønsket resultat av samlingen:
– Vi har økt vår faglige kompetanse
– Vi har blitt bedre kjent med hverandre
– Vi vet hvem som jobber på de andre lokasjonene
– Vi har brutt ned barrierer mellom lokasjonene
– Vi har gjort det enklere å ta kontakt med personell på andre lokasjoner
– Vi får et økt og bedre samarbeid
– Vi har hatt et trivelig avbrekk fra hverdagen

Dokumentstyring (DCC):
– Hovedfunksjonen er å sikre at dokumentasjonsflyten i prosjektet fungerer og sørge for at alle krav og forpliktelser blir ivaretatt
– Sikre at dokumentasjonen blir overlevert til kunden/oppdragsgiver iht. de krav som er nedfelt i kontrakten, dens spesifikasjoner, kundens interne krav, REINERTSENs overordnede krav og prosjektspesifikke krav
– Sikre at dokumentasjonen blir overlevert iht. de angitte milepælene og datoene i kontrakten, i den form og kvalitet som er forventet.

LCI:
– Informasjonen og/eller dokumentasjonen som er utviklet under prosjektgjennomføringen og som enten er overført til kunden/drift, eller tatt vare på av kontraktøren, dens underkontraktører/-leverandører på vegne av kunden/drift.
– LCI-koordinators oppgave er å veilede, koordinere og hjelpe alle funksjonene i prosjektet som sammen skal utarbeide og overlevere LCI til kunden.

Samlingen var bra faglig, og vi ble bedre kjent på tvers av lokasjonene.

Geir Tellefsen
Gruppeleder for DCC i REINERTSEN.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: