REINERTSEN står på oljebransjens skryteliste over teknologioverføring med Kunstig sjøbunn

Ill. kunstig sjøbunn av Snøhetta Oslo

Ill. kunstig sjøbunn av Snøhetta Oslo

Visste du at oljeteknologi brukes til ting som hjerteovervåkning, romfart og bygging av bruer?

Tema på Norsk olje og gass’ årskonferanse i dag er teknologioverføring. Gjennom en stadig mer avansert industri utvikles teknologi og kunnskap som er med på å utvikle andre næringer. På årets konferanse presenterte organisasjonen en rapport som viser noen av de viktigste og mest spektakulære teknologioverføringene fra petroleumssektoren.

REINERTSEN har fått et eget punkt på lista med vårt konsept «Kunstig sjøbunn». Snøhetta Oslo, Dr.techn.Olav Olsen AS og REINERTSEN har med støtte fra Norges forskningsråd brukt offshore plattformteknologi i en ny type bruforankring. Forankringssystemet er inspirert av de vertikalt forspente strekkstagene benyttet til forankring av offshore olje- og gassplattformer (TLP-plattformer). Forankringen for brukryssingen blir installert horisontalt og forspent for å lage en kunstig sjøbunn på den dybden man ønsker. Deretter forankres flyte- og rørbruen ned i den kunstige sjøbunnen.

Les mer om kunstig sjøbunn på nettsiden vår: http://www.reinertsen.no/engineering-arkitekt-land/prosjekt?pid=96
Tidligere blogginnlegg om prosjektet: https://reinertsenas.wordpress.com/?s=kunstig+sjøbunn

Les hele artikkelen på Teknisk Ukeblad: «Her er 26 av de viktigste teknologiene fra oljebransjen»

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: