Teknik och tapas hos REINERTSEN Oslo i samarbete med KTH Norway Alumni Chapter

Marit Reiso ved tapasbordet på alumnimøtet for KTH og Chalmers. Foto: Andreas Wakäng.

Marit Reiso ved tapasbordet på alumnimøtet for KTH og Chalmers. Foto: Andreas Wakäng.

På torsdagskvällen den 13. mars samlades alumner från KTH och Chalmers för att nätverka och lyssna på ett otroligt spännande föredrag: ”Kunstig sjøbunn – et forankringskonsept for kryssing av lange og dype fjorder” av dr.ing. Marit Reiso.

En alumniförening är en förening för före detta studenter och anställda på ett universitet/högskola. I alumniförenignen för KTH i Norge jobbar vi mycket med att ge våra medlemmar chansen att nätverka och utbyta erfarenhet genom arrangemang såsom afterwork och företagspresentationer/-besök.

Efter att alla hade kommit och vi under vår väntan på de siste haft tid för lite mingel och kaffe/brus, började kvällens föredrag. Det första hölls av Martin Sørensen, avdelningsleder för REINERTSEN Subsea. Det var en kombination av företagspresentation för REINERTSEN och en kort förklaring av vad vi håller på att bygga upp här i Oslo. Detta var riktigt intressant och kommer förhoppningsvis ge oss här på Oslo-kontoret lite mer inblick i vad offshore-sidan håller på med.

När denna ”obligatoriska säljdelen” var avklarad, kom det riktigt intressanta som Marit Reiso stod för. Detta föredrag gav deltagarna förståelse och väckte intresse för de utmaningar som det utgör att försöka korsa de djupa och breda fjordarna i Norge via olika broar. Vi fick vara med om en resa från början när Statens vegvesen gav klartecken för att olika konceptstudier skulle genomföras, tills idag när REINERTSEN, tillsamman med sammarbetspartners, arbetar med att ta fram en konstruktion som är byggbar och inom Statens vegvesens ramar. Denna presentation gav i varje fall mig, som inte är vidare insatt i detta ämne, inblick i en ny värld. Tänk att man nu kan börjar sammanlänka offshoreteknik med landbaserad teknik! Detta vill göra att vi i framtiden kommer att kunna se många fler större och längre konstruktioner för att kryssa världens olika vattenfyllda områden.

Efter en tid när alla frågor och diskussioner efter presentationen var slut bjöds det på tapas och mingel, där det gavs tillfälle att fortsätta diskussionerna om brokonceptet. Tror även att många tog tillfället att prata generellt om teknik och minnen från tiden på de olika lärosätena. Av de kommentarer som kommit efter eventet så får man tro att många tog tillfället att nätverka och knyta nya spännande kontakter. ”Tack för det fina mötet hos REINERTSEN; intressanta presentationer, mycket god mat och trevliga konversationer,” säger Ulf Rock från CING Norge.

Läs mer om REINERTSENs subsea-avdelning här: http://www.reinertsen.com/subsea

Läs mer om alumni på Wikipedia.

Mer info om KTH’s alumniverksamhet

På återseende vid nästa event!

Andreas Wakäng
Medlem utav Styret för KTH Norway Alumni Chapter

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: