REINERTSEN har overlevert fiskeforfabrikken til Marine Harvest på Valsneset

IMG_0582

REINERTSEN har overlevert fiskeforfabrikken til Marine Harvest på Valsneset med bravur! REINERTSEN Land har vært totalentreprenør på prosjektet, og overleverte fabrikken til byggherre fredag 9. mai innenfor satte målsettinger:

    • Uten fraværsskader (H1=0)
    • Med rett kvalitet
    • Innen rett tid
    • Innenfor budsjett

Prosjektet startet med tilbudsgiving medio september 2012 og intensjonsavtale 28.11.2012. Kontrakten har gått fra 2.12.2012-1.5.2014, totalt 18 måneder inkludert re-kalkyle av hele prosjektet, komplett prosjektering, innkjøp og utførelse. REINERTSEN har i hovedsak utført «civil»-delen av prosjektet. Det vil si at prosjektet for har REINERTSEN bestått i å lage fundamenter for alle bygg og installasjoner på byggetomten, VA- og el-kabler i bakken, samt veier og utomhusområder. REINERTSEN har også bygget hovedprosessbygget som er 40 meter høyt med åtte etasjer (12 000 m2), verkstedbygget, renseanlegget med prosessutstyr, biofilter betongkonstruksjonen for LNG-anlegget og en 600 m3 stor vanntank. Andre leverandører har levert blant annet prosessutstyr, kai, kontorbygg, siloer, oljetanker, inntaks- og doseringsbygg, samt ustyr på kai. Det har vært cirka ti sideentreprenører og leverandører under arbeidet, noe som har medført en kompleks koordinering av byggeplassen under byggetiden og mange krevende grensesnitt i prosjekteringen.

Totalt har REINERTSEN brukt 155 000 timer på byggeplassen med 125 mann på det meste og 60 mann i gjennomsnitt. Prosessbygget ble bygget parallelt med innheising av prosessutstyr, hvilket har krevd tett samarbeid mellom REINERTSEN og prosessleverandør. De største utfordringene har vært en stram fremdriftsplan fra start til slutt med kort tid til prosjektering og innkjøp, samt dårlige vindforhold i desember og januar for arbeid i høyden på tak og yttervegger.

Koordineringen med alle parter i prosjektet har vært veldig bra på tross av konstante utfordringer. Prosjektledelsen takker alle som har bidratt og vært med til å gjøre samarbeidet godt. Sist, men ikke minst, er Marine Harvest fornøyd med leveransen som REINERTSEN har gjort i prosjektet.

Les artikkelen hos Byggeindustrien/bygg.no: Marine Harvest Fish Feed

Har du sett filmen Marine Harvest har fått laget av byggeprosessen? Se den her: http://www.youtube.com/watch?v=DAD1n5YzhLo

Se flere bilder på vår Facebook-side

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: