Ikke rom for dødpunkter: Revisjonsstans (RS) på Grane

På bildet ser vi f.v. Eivind Farestveit Larsen, Kurt Arne Klausmark og Asle Mjøen i ivrig diskusjon på et planleggingsmøte før revisjonsstansen. Helene Granberg Hansen studerer planer i bakgrunnen.

På bildet ser vi f.v. Eivind Farestveit Larsen, Kurt Arne Klausmark og Asle Mjøen i ivrig diskusjon på et planleggingsmøte før revisjonsstansen. Helene Granberg Hansen studerer planer i bakgrunnen.

I tidsrommet 8.-29. mai er det revisjonsstans på Statoils plattform Grane. Plattformen stenges for all produksjon i perioden. REINERTSEN V&M skal jobbe med vedlikehold og oppgradering av boreplattformen under stansen. I tillegg kjører REINERTSEN et større EPCI-prosjekt der vi skal klargjøre for oppkobling av satellittfeltet Svalin C og bytte gasskjølere. Det er store kostnader knyttet til det å stenge en plattform i nesten en månd, og jobben medfører derfor et strengt krav om å levere innenfor de gitte rammene.

REINERTSEN har stålkontroll
Planleggingsfasen for revisjonsstansen startet i 2013, og har nå pågått i snart ett år: «Vi er redd for dødpunkter. Derfor skal vi ha 100 % kontroll på alt fra materiell til svært detaljerte planer for gjennomføring av arbeidet,» beskriver Eivind Farestveit Larsen, HAP&RS-koordinator for V&M på Grane. En tilsvarende planlegging er gjort i Trondheim der Thomas Westerberg er RS-koordinator for EPCI-delen. Totalt er det estimert 40 000 arbeidstimer i forbindelse med stansen, hvor REINERTSEN V&M i Bergen skal stå for 4300 timer og EPCI-prosjektet i Trondheim står for over 20 000 timer. Totalt skal REINERTSEN ha over 220 mann på Grane under revisjonsstansen.

Revisjonsstansen utføres i en høyaktivitetsperiode (HAP) på Grane. HAP-perioden strekker seg fra 28. februar til 8. august og preges av et særdeles høyt aktivitetsnivå for å gjøre de nødvendige modifikasjoner på plattformen og klargjøre for tie-in for satellittfeltet Svalin C. I denne perioden ligger flotell Regalia med over 240 ekstra sengeplasser ved plattformen.

Regalia_grane_Lars Rønning

Regalia ved Grane. Foto: Lars Rønning

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: