Fakkeltippbytte på Heimdal


Film: Arnt Løvset/REINERTSEN.

REINERTSEN var med på fakkelutskifting på Heimdal. En nervøs installasjonsleder inspiserte den nye fakkeltippen sammen med installatør Vertech Offshore kvelden før installasjonen. Alt så ut til å være på plass, men det var fortsatt en liten usikkerhet til stede: Kom den til å passe?

Installasjonsdagen begynte med et møte med alle involverte fra Statoil, Vertech Offshore og REINERTSEN. Usikkerheten ble visket vekk da kommunikasjon, installasjonsmetode, risikostyring og overlevering ble gjennomgått. Alt var under kontroll.

Mekanikerne klatret opp og inspiserte fakkelplattformen som en forberedelse til løftet. Det første helikopterløftet gikk smertefritt, og jobben med å demontere alle boltene gikk på skinner. Ved andre løft hentet helikopteret ned den gamle tippen. Til tross for en del vind kom ble gammel fakkeltipp byttet ut med ny på mindre enn et kvarter. Noen timer senere var alle bolter strammet til på fakkeltippen og mekanikerne på vei ned etter sluttført jobb.

En godt planlagt jobb, flinke utøvere og god støtte fra Heimdal gjorde installasjonen til en suksess uten skader eller uønskede hendelser.

Takk for god innsats!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: