Hva jobber en HR-avdeling med?

Bildet: Knut Carlsen i samtale med en student. Foto: Victor Kleive

Bildet: Knut Carlsen/REINERTSEN i samtale med en student. Foto: Victor Kleive

I denne utgaven av Psykologisk tidsskrift er temaet HR, arbeid og ledelse. Vår organisasjonsutvikler Lucie Kathrine Sunde-Eidem har bidratt med en artikkel som belyser hva en HR-avdeling i et større internasjonalt privateid konsern jobber med. Bli kjent med HR og kompetanseutvikling i REINERTSEN AS!

«En organisasjons verdi og produksjonskraft ligger mer i organisasjonens intellekt og servicemuligheter enn i organisasjonens ”hard assets”(Wilkinson, Redman, Snell og Bacon, The SAGE Handbook of Human Resource Management,  2010).  Videre er det slik at en organisasjons intellektuelle kapasitet må skaffes, utvikles, ivaretas og oppdateres. I boken ”Lønnsomhet gjennom menneskelige ressurser, 2009”, definerer Bård Kuvaas HR som; «alle aktiviteter som omhandler planlegging, anskaffelse, utvikling og ”avvikling” av menneskelige ressurser i organisasjoner». I et slikt perspektiv kan en organisasjons kapital og resultatoppnåelse utvikles gjennom nettopp HR og jeg vil i denne kronikken beskrive hvordan en HR-avdeling kan jobbe for å sette virksomheten i stand til å nå sine overordnede mål.»

Les hele artikkelen her: Hva jobber en HR avdeling med?

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: