40 ledere fra Olje og gass på lederkurs i HMS

Bildet: Per Morten Schiefloe (privat bilde)

Bildet: Per Morten Schiefloe (privat bilde)

40 ledere fra Olje og gass i REINERTSEN deltok på kurs i HMS for ledere 21. mai. Dette kurset er en del av REINERTSENs lederopplæringsprogram som består av ni moduler.
Arbeidsmiljøloven § 3-5 forplikter arbeidsgiver til å gjennomgå opplæring i HMS. Målet med kurset er å gi en innføring i systematisk helse-, miljø-, og sikkerhetsarbeid.

Som en del av dette kurset ble det holdt et foredrag av Per Morten Schiefloe, professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU og forskningssjef ved NTNU Samfunnsforskning. Schiefloe har mange års erfaring som rådgiver innenfor organisasjon og ledelse, hvor han særlig har fokusert på sikkerhet, blant annet innenfor oljebransjen.

Foredraget hadde tittelen «Helhetlig HMS og betingelser for sikre organisasjoner», og tok for seg hva slags krav en må stille til moderne HMS-arbeid, herunder koblingen mellom HMS og linjeorganisasjonen. Foredraget omhandlet også noen sentrale forutsetninger som må være tilstede i en organisasjon som skal kunne jobbe effektivt med sikkerhet på alle nivåer. Denne delen av kurset var også åpen for deltakelse fra andre i REINERTSEN.

Det ble gitt gode tilbakemeldinger både på foredrag og kurset som helhet. Dette vil bli tatt med videre i utviklingen og gjennomføringen av senere kurs i HMS for ledere. REINERTSEN setter opp nytt kurs til høsten.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: