Samkjøring danner mindre kø og er bra for miljøet

Image

Bildet viser deltakere fra arbeidsmøtet om samkjøring i juni. Aibel, Hansaborg, Emisoft, Carma, Aker Solutions, Avinor, Odfjell Drilling og REINERTSEN var representert.

 

REINERTSEN tar aktivt del i samarbeidsprosjektet Spontan Samkjøring 2+ som skal føre til økt samkjøring i bergensregionen.

Samkjøringsgruppen på Sandsli/Kokstad ble etablert i 2010 som en reaksjon på parkerings- og trafikkutfordringer i området. Per dags dato er deltakerne fra Aibel, Aker Solutions, Avinor, BKK, Hansa Borg, Helse Bergen, Odfjell Drilling, OWEC Tower og REINERTSEN.

Statens vegvesen startet Spontan Samkjøring 2+ i 2007, og har hele tiden vært med som en støttespiller. I 2010-2012 fikk gruppen finansiell støtte fra Transnova for å få opp antall samkjørere.

I dag er ca. 1600 personer påmeldt ordningen i Bergen. Deltakerne samkjørte over 5000 turer, til sammen nesten 65 000 km i 2013. Hittil i 2014 har samkjørerne dekket en distanse på over 28 000 km med mer enn 2300 samkjøringsturer.

I januar 2014 evaluerte SINTEF de åtte deltakerbedriftene, deriblant REINERTSEN og våre samkjøringsmønstre. Resultatene åpenbarte at 63 % av de ansatte ikke visste om samkjøringstilbudet, og at 27 % av de som hadde prøvd ordningen ikke hadde forsøkt applikasjonen Carma. Carma er et program man kan laste ned på mobiltelefonen for å bestille samkjøringstur.

I midten av juni ble det holdt et arbeidsmøte hvor vi jobbet frem konkrete kampanjeplaner for å informere ansatte om prosjektet. Informasjonskampanjen vil bli gjennomført i slutten av august. Vi håper enda flere vil benytte seg av denne muligheten!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: