Prosjekt nytt Nasjonalmuseum

Ill./Bildet: Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH, MIR kommunikasjon AS og Statsbygg.

Ill./Bildet: Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH, MIR kommunikasjon AS og Statsbygg.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design skal få et nytt bygg på Vestbanen i Oslo. Museet blir Norges største kulturbygg, og skal bli et viktig og vitalt møtested for publikum og kunsten. «Kunsten vil fremstå med lavere terskel og bredere publikumsappell enn i dag. Museet vil dessuten kunne være med på å gi Oslo og Norge en tydeligere internasjonal posisjon innen visuell kunst. Jeg ser frem til å kunne ønske velkommen til Nasjonalmuseet på Vestbanen,» sier Audun Eckhoff, direktør ved Nasjonalmuseet. (http://www.nasjonalmuseet.no/)

REINERTSEN er engasjert som miljøansvarlig for det nye Nasjonalmuseet. Oppdraget innebærer å være byggherren, Statsbyggs representant i prosjektledelsen med ansvar for oppfølging av miljømålene for bygget. Rollen er definert i NS 3466. Miljøansvarlig skal sørge for at byggherrens generelle miljømål gjennomføres i tillegg til prosjektets spesifikke miljømål.

Miljømålene omhandler tre temaer; energibruk, avfall og materialer. Det er satt krav til at energibruken skal være på passivhus-nivå, dvs 100 kWh/m2. Avfall skal i stor grad kildesorteres på byggeplassen og det skal innhentes EPD-er (miljøvaredeklarasjon) på de materialene som benyttes mest.

Prosjektet er også et så kalt «FutureBuilt»-forbildebygg, og dette medfører krav om å redusere klimagassutslippene fra bygget med 50% i forhold til et tilsvarende TEK10-bygg. Enova er økonomisk bidragsyter for å nå passivhus-nivå.

Prosjektet jobber etter ledelsesforankret «miljøoppfølgingsplan» (MOP). Denne oppdateres kontinuerlig med oppnåelse av krav og mål som er satt for miljø. Miljøansvarlig har som oppgave å påse at planen følges og at Rambøll som prosjekterende velger løsninger som fører til måloppnåelse. Entreprenører i byggefasen skal også følge miljøansvarligs plan, rapportere inn dokumentasjon og følge de beslutninger som er tatt for å fremme miljømålene.

Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH har vært arkitekter, Rambøll er prosjekterende, Statsbygg er byggherre og oppdragsgiver er Kulturdepartementet. Prosjektet er nå i detaljprosjekterings- og byggefase. Gravingen har startet på tomta. Grave- og grunnarbeider skal fortsette i to år. Bygget skal stå ferdig i 2019.

Ill./Bildet: Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH, MIR kommunikasjon AS og Statsbygg

Ill./Bildet: Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH, MIR kommunikasjon AS og Statsbygg

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: