Strindheimtunnelen åpner

Strindheimtunnelen.

Strindheimtunnelen. Foto: REINERTSEN.

Strindheimtunnelen åpner i dag, tirsdag 24. juni. Statsminister Erna Solberg åpner den 2,5 km lange tunnelen kl. 10 ved tunnelporten på Nyhavna. Tunnelen åpnes for vanlig trafikk fra cirka kl.10.45.

Strindheimtunnelen går fra Nyhavna til Strindheim. Tunnelen blir en del av riksveg 706, den nye hovedinnfartsåren til Trondheim nordfra, og vil avlaste Innherredsvegen. Med unntak av tunnelens første 0,3 km, løsmassetunnelen på Møllenberg, har REINERTSEN Engineering stått for prosjekteringen av den 2,2 km lange fjelltunnelen og dagsoneanlegget på Strindheim.

Tunnelen har to separate løp og rampetunneler til og fra Strindheimkrysset. Prosjekteringsoppdraget startet i 2007 med utarbeidelse av byggeplan for to forberedende entrepriser på Strindheim. Deretter fulgte byggeplan for selve fjelltunnelen og vegsystemet på Strindheim, der byggearbeidene startet i 2010. Veg, akustikk, vann og avløp og konstruksjon har vært de viktigste fagene i tillegg til prosjektledelse. REINERTSEN har hatt underkonsulenter på geologi og elektro/ventilasjon.

Hovedløpene med rampetunneler til Strindheimkrysset.

Hovedløpene med rampetunneler til Strindheimkrysset. Foto: REINERTSEN.

Våre medarbeidere på seksjon Infrastruktur har lagt ned mange årsverk i dette svært krevende og spennende prosjektet. Vi er selv godt fornøyd med resultatet, og samarbeidet med vår oppdragsgiver Statens vegvesen, Vegtrafikksentralen midt har fungert godt.

Anlegget vil gi et stort løft for omgivelsene og vi håper alle brukere av anlegget blir fornøyd. Vi retter en stor takk til alle medarbeidere i REINERTSEN Engineering som har arbeidet i prosjektet samt alle samarbeidspartnere.

Kurositet: Pga. fjellforholdene ligger det laveste punktet på vegen på minus 15 moh., 400 meter inn i tunnelen fra retning vest. Ved lavbrekket her er det også bygget en stor pumpestasjon på kote minus 22 moh. Dette er det laveste punktet i Trondheim der du kan være tørrskodd!

Program for åpningen.

Fakta om Strindheimtunnelen og prosjektet E6 Trondheim – Stjørdal.

Har du tatt en titt på tunnelen og veganlegget?

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: