Forebyggende HMS-tiltak for PC-brukere

Aina Yvonne Foldnes fra Stamina Bedriftshelsetjeneste viser hvordan man kan bruke strikk som tøyeverktøy.

Bilde: Aina Yvonne Foldnes fra Stamina Bedriftshelsetjeneste viser hvordan man kan bruke strikk som tøyeverktøy.

 

I slutten av juni hadde REINERTSEN Bergen besøk av HMS-rådgiver og bedriftsfysioterapeut Aina Yvonne Foldnes fra Stamina. Temaet for besøket var: «Hvordan forebygge muskelplager hos PC-brukere». Målsetningen var å fremme god helse blant arbeidstakerne, forebygge belastningslidelser og skader, bidra til at det jobbes smartere samt redusere sykefravær som en effekt av dette. Stamina gikk gjennom teorier om ergonomi med tilhørende øvelser. Foldnes viste bl.a. hvordan strikk effektivt kan benyttes som tøyeverktøy.

«Noen øvelser var utenom det vanlige, men treningsøkten med Stamina var både morsom og informativ» synes Arnt Henrik Bjørnevik, daglig leder i REINERTSEN Bergen.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå har 20 % av alle arbeidstakere i Norge mellom 16 og 66 år har muskel- og skjelettplager. Foldnes fortalte at årsakene ofte er sammensatte, f.eks. fra mye press/stress, høye krav og statiske belastninger. Ved å justere sin egen arbeidsplass slik at den er ergonomisk riktig, samt variere og bevege seg mer, kan man aktivt forebygge plager med egen helse.

 

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: