Østfoldbanens østre linje er klar for trafikk!

Bildet: lydmålinger på gamle Kråkstad stasjon. Foto: Helle Stenkløv/REINERTSEN.

Bildet: lydmålinger på Kråkstad stasjon i forbindelse med prosjektet. Foto: Helle Stenkløv/REINERTSEN.

I løpet av 11 uker, fra slutten av juni og frem til tidlig i september, er alle stasjonene fra Ski til Mysen totalt fornyet. Østre linje har hatt nedslitte og gammeldagse stasjonsområder, men nå har strekningen blitt landets mest moderne.

Østfoldbanen er et tverrfaglig og tverrnasjonalt prosjekt som startet opp i 2010. Vectura AB (i dag Sweco Rail AB) har prosjektert med BEST (Bane, EL, Signal og Tele). REINERTSENs kontorer i Oslo og Gøteborg har prosjektert underbygningen samt vært disiplinansvarlig for oppfølging og ivaretakelse av RAMS (Reliability, Availability, Maintenance, Security) og SHA ved disiplinleder Jonny Sandström.

tegn_3 ved Jonatan Svartås har vært disiplinleder for landskapsarkitektene. Landskapsgruppen har utarbeidet planer for samtlige stasjonsoppgraderinger med tilpasninger til eksisterende bygninger samt ivaretagelse av dagens/fremtidens krav til sikker jernbanefremføring og universell utforming. tegn_3 ved Ida Nilsen og disiplinleder Ståle Hansteen har dessuten vært ansvarlig søker for alle tiltak.

Det er oppført nye tekniske bygg på hver stasjon der byggingeniører fra REINERTSEN Oslo har bidratt sammen med branngruppen i Trondheim.

Akustikkgruppen i REINERTSEN ved Marius Berg og Helle Stenkløv har kartlagt dagens støysituasjon for samtlige stasjonsområder. De har også kalkulert ny støysituasjon i forbindelse med implementering av nytt hensettingspor for Mysen stasjon.

Prosjektleder fra REINERTSEN er Danne Petersson fra REINERTSEN Oslo.

Østfoldbanen har vært et flott prosjekt å jobbe med, og vi synes samarbeidet har fungert veldig bra. Nå gleder vi oss til å ta toget mellom Kråkstad og Mysen.

Les mer på Jernbaneverkets nettside: Østre linje klar for trafikk etter kjempejobb

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: