Marine Harvest har åpnet fôrfabrikken i Bjugn

Bildet viser fabrikkken på Valsneset.

Bildet viser fabrikkken på Valsneset.

Onsdag åpnet Marine Harvest sin nye fôrfabrikk på Valsneset i Bjugn. REINERTSEN har vært med å bygge fabrikken som er et sjumilssteg inn i fremtiden for oppdrettsnæringen.

«Marine Harvest er en pioner innen produktutvikling og imøtekommer stadig mer miljøbevisste forbrukere. Dagens åpning av fôrfabrikken til Marine Harvest viser med all tydelighet hvor viktig næringen er for kyst-Norge,» sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Nærmere 100 gjester var til stede under åpningen. I tillegg til ansatte og styret i Marine Harvest, var blant annet aksjonærer, politikere, leverandører, entreprenører og et stort pressekorps med på åpningen.

«Marine Harvest er stolte over å åpne en helt unik fabrikk i dag. Ikke bare bidrar den til at vi nå har kontroll fra fôr til tallerken, den er også bygget med tanke på å redusere fotavtrykket til næringen ytterligere gjennom utstrakt bruk av ny fornybar energi,» sier konsernsjef i Marine Harvest, Alf-Helge Aarskog.

Lokal entreprenør

Det trønderske selskapet REINERTSEN har vært totalentreprenør for civil-arbeidene herunder prosessbygget med grunnflate på ca. 12 000 m2, samt fundamenter for tankanlegget, produksjonsbygninger og vei, vann og avløp.

«Vi leverte dette anlegget fra oss med stolthet. Det er få industrianlegg av slike dimensjoner som bygges her til lands så dette har vært en fjær i hatten for både ingeniører og fagarbeidere. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Marine Harvest, og det er flott å jobbe med en helproff aktør som deler våre verdier på miljø og bærekraft,» sier Kristian Reinertsen.

At man har valgt Trøndelag for denne satsingen er jo et stort pluss, legger han til.

Laksen får renere mat

Marine Harvest har valgt å rense fôret som produseres på den nye fabrikken. Ikke fordi de må, men fordi de kan.

«Resultatet er at Marine Harvest-laksen blir enda sunnere, samt at vi for godt fjerner miljøgifter fra økosystemet. Forbrukerne skal vite at Marine Harvest leverer den ypperste kvalitetslaksen markedet har å by på, og at vi alltid vil lete etter nye måter å levere et enda bedre produkt,» sier Aarskog.

Fredriksen døpte båt

En av selskapets nye fôrbåter, With Harvest, ble også døpt under arrangementet på Valsneset. Styremedlem Cecilie Fredriksen fikk æren av å være gudmor.

Plasseringen på Valsneset er svært gunstig da man vil legge opp til å frakte fôret ut til anleggene med båter. Her er det også svært god plass til å både en stor fabrikk og skikkelig kaianlegg.

To miljøvennlige skip som går på naturgass vil gå i 55 timers rundturer fra fabrikken til anleggene.

Se filmen vi har fått laget om fabrikken her:

Nyheten er presentert på bygg.no i dag: Marine Harvest åpnet forfabrikk i Bjugn

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: