tegn_3 har signert kontrakt på Regjeringskvartalet

Bildet: F.v. Lars Jarle Nore (Rambøll), Kjersti Bjørkeng Størdal (tegn_3), Ragnar Bovim (prosjektleder Statsbygg), Merete Kvidal (avdelingsleder tegn_3), Ole-Petter Thunes (adm.dir. Rambøll), Marit Askeland (Rambøll). Siri Hunnes Blakstad (tegn 3) og Jurian van Meel er også sentrale i prosjektgruppen, men kunne dessverre ikke være med på bildet.

Bildet: F.v. Lars Jarle Nore (Rambøll), Kjersti Bjørkeng Størdal (tegn_3), Ragnar Bovim (prosjektleder Statsbygg), Merete Kvidal (avdelingsleder tegn_3), Ole-Petter Thunes (adm.dir. Rambøll), Marit Askeland (Rambøll). Siri Hunnes Blakstad (tegn 3) og Jurian van Meel er også sentrale i prosjektgruppen, men kunne dessverre ikke være med på bildet.

Nå skal innholdet til det nye Regjeringskvartalet utformes. Mandag signerte Statsbygg med duoen tegn_3 og Rambøll Norge AS oppdraget om å lage en fullstendig oversikt over hva det nye Regjeringskvartalet skal inneholde av ulike funksjoner og hvor stor plass de skal ta, et såkalt rom- og funksjonsprogram.

– Sammen skal vi kartlegge behovene departementene har og vurdere om den foreslåtte arealnormen er hensiktsmessig. Det skal også som en del av oppdraget leveres premissdokumenter som dimensjoneringsgrunnlag til pågående planarbeider og mulighetsstudier, sier Lars Jarle Nore fra Rambøll.
– tegn_3 og Rambøll har tilbudt et sterkt team med spesialister på programmering, organisasjon og nye arbeidsplassløsninger. Fra Statsbyggs begrunnelse for tildeling av oppdraget kan vi se at vi vant basert på vår kompetanse der vi kombinerer forskning og praksis, og fra vår måte å angripe oppgaven på. Nå ser vi fram til å starte jobben sammen med brukerne og Statsbygg, sier Siri Hunnes Blakstad fra tegn 3.

– Vi er både stolte og ydmyke i forhold til å bli tildelt oppdraget med å utvikle rammene for gode fremtidsrettede arbeidsplasser i det nye Regjeringskvartalet. Dette er et strategisk viktig oppdrag for oss som samfunnsrådgivere og en hyggelig anerkjennelse av vår kompetanse sier Lars Jarle Nore.

Mange dilemma
– I vår forståelse av oppdraget har vi lagt vekt på at det er en rekke dilemma som vi skal finne gode løsninger på sammen med brukerne og Statsbygg. Eksempler på slike dilemma er behov for åpenhet versus behovet for sikkerhet og kontroll, ønsket om fleksibilitet i arealene versus ønske om standardisering, kontorarbeidsplass for de ansatte versus offentlig arena, og ønsket om bevaring av eksisterende bygg versus fornyelse, sier Siri Hunnes Blakstad.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) ga i sommer Statsbygg fullmakt til å inngå avtaler knyttet til statlig reguleringsplan og til arbeidet med rom- og funksjonsprogram i det nye regjeringskvartalet. KMD har allerede fastsatt at regjeringskvartalet skal ha 5700 arbeidsplasser. Arbeidet til tegn_3 og Rambøll skal starte med å gå gjennom og verifisere arealrammene.

Vi gratulerer og gleder oss til å ta fatt på utfordringene!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: