Utredning av rørbru over Bjørnafjorden

Illustrasjon: Ferjefri E39/Statens vegvesen.

Illustrasjon: Ferjefri E39/Statens vegvesen.

REINERTSEN utreder rørbru over Bjørnafjorden på oppdrag fra Statens vegvesen. I uke 47 ble det gjennomført en samhandlingsprosess med befaring for prosjektet og nå er prosjektet i gang!

Bjørnafjorden utgjør en av fjordkryssingene i Ferjefri E39 , og inngår som en del av E39 mellom Bergen og Stord. En 40 minutter lang ferjetur kan potensielt erstattes med en fem kilometers fast kryssing med fartsgrense på 110 km/t. Forkortet reisetid vil ha stor betydning for regionen. Et tettere arbeidsmarked vil være positivt for handel, industri, sysselsetting og bosetting i området.

REINERTSEN vant prosjektet for utredning av rørbru over Bjørnafjorden sammen med Dr.techn. Olav Olsen AS og Norconsult. I tillegg har grupperingen inngått samarbeid med DNV-GL, Snøhetta Oslo og Marintek på deler av oppdraget.

REINERTSEN er blant aktørene som har ervervet seg bred kunnskap rundt rørbruteknologi, basert på erfaringer både fra offshore plattformteknologi og samferdsel. Deler av grupperingen for Bjørnafjordstudiet var også med under mulighetsstudiet for kryssing av Sognefjorden i 2012. I etterkant av mulighetsstudiet har vi jobbet videre med lange og dype fjordkryssinger. Blant annet gjennom «Kunstig sjøbunn», et forankringskonsept for lange flytebruer som har vært delfinansiert fra Norges forskningsråd. Rovdefjordbrua, fullfinansiert av Vanylven utvikling, er også et lignende prosjekt.

«Jeg gleder meg til å fortsette jobben med innovative fjordkryssinger sammen med våre dyktige medarbeidere!» sier Marit Reiso, ass. prosjektleder i Bjørnafjorden-prosjektet.

Les mer om REINERTSENs arbeid med «Ferjefri E39» her, i eldre blogginnlegg.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: