Ny firefeltsveg mellom Trondheim og Værnes

Bildet: Bildet: Skjermdump fra film på http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article10391518.ece, Adresseavisen.

Bildet: Bildet: Skjermdump fra film på http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article10391518.ece, Adresseavisen.

Reguleringsplan E6 Ranheim-Værnes er et stort og spennende planleggingsprosjekt som har pågått i 2014. Oppdragsgiver er Statens vegvesen Region midt. REINERTSEN samarbeider med Asplan Viak som har kontrakten med Vegvesenet. Planstrekningen går fra og med Ranheim til og med Værneskrysset på Stjørdal, med lengde 23 km.

Den omfatter blant annet tre ett-løpstunneler som utgjør 7,3 km av strekningen. Dagens E6 skal utvides til firefeltsveg med midtrekkverk. Ny fartsgrense blir 90 km/t. Nye tunnelløp skal bygges med tverrprofil T 10,5 m ved siden av dagens tunneler. Dagens kryssløsninger langs E6 må utvides som følge av ny firefeltsløsning. Bruer og underganger må rives og bygges på nytt, alternativt med forlenging av enkelte underganger. Klikk for å se video hos Adresseavisen. Strekningen er delt inn i tre delstrekninger (DS).

I starten av prosjektet ble det gjennomført en kreativ fase med løsningsvalg for hele strekningen E6 Ranheim-Værnes. Fra i sommer er reguleringsplan med tekniske tegninger og rapporter utarbeidet for DS1, Ranheim-Reitan. I disse dager starter vi med tilsvarende arbeider for de to neste delstrekningene frem til Værnes, med leveranse sommeren 2015.

REINERTSEN har ansvaret for prosjektering av tunnelene med alle fag, samt fagene konstruksjon, geoteknikk, geologi, elektro dagsone, akustikk, landmåling, samt 3D-samordningsmodell og -film langs E6. 3D-modellen er satt sammen av ulike fagmodeller utarbeidet av respektive fag fra Asplan Viak og REINERTSEN. Filmen viser delstrekning 1 fra Ranheim/Reppe til Reitankrysset. Utvidelsen av E6 blir langs sørsiden (landsiden) av dagens E6-trase. Nytt tunnelløp for Væretunnelen i sør, på høyre side, vises i filmens kjøreretning. I tillegg til utarbeidelse av reguleringsplan har Asplan Viak og REINERTSEN opsjon på byggeplan for første delstrekning (DS1). Oppdragsleder for REINERTSEN Frode Austgulen

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: