Første samling i REINERTSENs lederakademi

  Bildet: f.v. Petter, Mikaela, Torbjørn og Kaja. – på Reinertsen AS med Petter Klungsøyr Angelsen, Kaja Hartmark, Lucie Kathrine og Torbjørn Nordal.


Bildet: f.v. Petter, Mikaela, Torbjørn og Kaja. – på Reinertsen AS med Petter Klungsøyr Angelsen, Kaja Hartmark, Lucie Kathrine og Torbjørn Nordal.

De beste resultatene oppnås av ledere som satser på at medarbeiderne skal føle at de mestrer jobben godt. I REINERTSEN har vi mange gode ledere som lykkes med dette, men vi er også opptatt av å utvikle morgendagens ledere. Vi har derfor etablert vårt eget treårige lederakademi, og i forrige uke hadde vi heldagssamling i Oslo for de som ble tatt opp i lederakademiet i 2014.

Temaet for samlingen var ledelse i et teoretisk, metodisk og praktisk perspektiv:
• «Ledelse i REINERTSEN» holdt av Kristian Reinertsen
• «Tilbakemelding – hvordan og hvorfor» med organisasjonspsykolog Nils Tore Meland
• «Hva kjennetegner en attraktiv arbeidsplass – employer branding» med Arve Kvalsvik som er organisasjonspsykolog.

Kristian Reinertsen fortalte om lederskap i REINERTSEN, hva bedriften forventer og ser etter i sine ledere.

«Kristian nämnde hur viktigt det är att som ledare se hela värdekedjan och förstå varför alla kompetenser vi har inom REINERTSEN är viktiga och bidrar till vår framgång. Han nämnde också att alla projekten vi åtar oss i REINERTSEN ska bidra till att utveckla vår ekonomi, kompetens och marknadsposition. Vi diskuterade också uttrycket «heller tidlig og tydelig enn sent og sint» där vi också kunde återkoppla till vår tidigare diskussion med Nils Tore angående tilbakemeldinger/feedback. Avslutningsvis pratade Kristian om att man som ledare måste våga fatta obekväma beslut och man måste klara av att tackla intressekonflikter.

Vi pratade med Nils om hur viktigt det är att kunna ge och ta emot kritik och feedback på rätt sätt, att ge kritik genom att återkoppla till en händelse och därefter berätta hur din upplevelse av situationen var. När vi tar emot kritik måste vi vara noga med att just ta emot den och inte avvisa den,” forteller Mikaela Hansson, deltaker i lederakademiet.

«Arve holdt et innlegg om hva som gjør en bedrift attraktiv, både for de som jobber i bedriften, men også folk utenfor. Kort oppsummert: Fornøyde ansatte fører til et godt arbeidsmiljø og et godt omdømme. Vi som jobber i REINERTSEN er en viktig ambassadør for vår arbeidsplass og vårt omdømme. Faktisk mye viktigere enn en god hjemmeside eller stand. Dette var ny lærdom for min del,» forteller Petter Klungsøyr Angelsen.

Avslutningsvis hadde vi et verksted hvor vi skulle diskutere og presentere forslag for ledelsen om hvordan vi kan implementere «leveranser i rett tid» i vår organisasjonskultur. Gjennom dette arbeidet kom vi frem til følgende punkter:

• Ledere må være gode rollemodeller og alltid komme presis til møter
• En visjon om hva rettidige leveranser innebærer må kommuniseres til alle i organisasjonen
• Alle nyansatte skal introduseres til hva det vil si å levere i tide og hvorfor det er viktig
• Før et prosjekt starter må en gå gjennom hvilke avklaringer som må til og hva som forventes av de som er med i prosjektet
• Dokumentleveranseplan bør anvendes som et verktøy i alle prosjekter for å varsle om leveranser ikke kan skje innen avtalt tid

Nordisk prosjekteringsprogram (NPP)
Mikaela Hansson er en del av vårt nordiske prosjekteringsprogram (NPP). Det nordiske prosjekteringsprogrammet har som overordet mål å styrke samarbeidet mellom REINERTSEN Norge og Sverige. Gjennom NPP ønsker vi å utvikle kandidater til å bli nøkkelpersoner i tverrfaglige samarbeidsprosjekt mellom Norge og Sverige.

Mikaela jobber til daglig som prosjekterende byggingeniør i Stockholm. Hun har vært på REINERTSENs Oslo-kontor siden september 2014 og blir her til sommeren 2015. For at vi skal utvikle vår organisasjon og vårt samarbeid på tvers av landegrensene er det viktig at vi roterer på vår solide kompetanse. Ønsker du å høre mer om vårt nordiske prosjekteringsprogram for juniorer eller seniorer kan du ta kontakt med Aida Ploskic, HR-ansvarlig i divisjon Engineering Arkitekt Land Sverige.

«Det ble mange gode diskusjoner og det er utrolig artig å drøfte ledelse med engasjerte medarbeidere,» forteller Lucie Sunde-Eidem som er ansvarlig for lederakademiet. Vi gleder oss til fortsettelsen, dette var spennende og lærerikt, oppsummerer ledertalentene våre.

Les mer om REINERTSENs lederakademi på bloggen vår: https://reinertsenas.wordpress.com/2014/04/14/lederakademiet-i-reinertsen/

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: