Vet du hva fasilitering er – og hvordan du kan bruke det i din arbeidshverdag?

Foto: privat

Foto: privat

«Fasilitering kommer av det latinske «facilis», som betyr å gjøre lettere,» forteller Margit Hermundsgård, rådgiver for Samhandling i REINERTSEN. «I praksis innebærer fasilitering å legge til rette for at møter og prosesser i grupper går så enkelt og effektivt for seg som mulig.»

Av og til skjønner du ikke hva du har gjort, det bare ble veldig bra.. Et innblikk i fasilitering kan hjelpe deg med noen verktøy for å forstå hva som skal til for å lette prosessene og gjøre det riktige, ikke bare stole på flaksen.

«Det er om å gjøre å legge til rette for å hente ut det beste fra hverandre og få en god gruppedynamikk,» forklarer Margit.

«I disse tider hvor det er fokus på å løse oppgavene og prosjektene vi får så effektivt som mulig, er det ekstra viktig å jobbe med dette,» mener Hermundsgård. «Å være en tydelig og forberedt møteleder er relevant hver dag, men noen ganger kan det være nyttig å inkludere litt alternative tilnærminger i arbeidet vårt. Hvordan legger du for eksempel til rette for å få teamet ditt til å tenke radikalt annerledes, slik at de kommer fram til en løsning som er mer effektiv enn dagens praksis?»

I tillegg til å hjelpe ledelsen i avdeling Prosessanlegg med tilrettelegging av møter og prosessser, holder Margit kurs i fasilitering og møteledelse for ledere i hele REINERTSEN. Møteledelse er blitt en modul i det obligatoriske lederutviklingsprogrammet for alle ledere i REINERTSEN.

Har du lyst til å lære mer om fasilitering?

Nå har det blitt en bok! Sammen med Anniken Solem fra SINTEF har Margit nå gitt ut boken «Fasilitering» på Gyldendal akademiske forlag.

Boka retter seg mot både fasilitatorer som har eksterne kunder, fasilitatorer som jobber internt i egen organisasjon, og ledere på alle nivåer som i møter og utviklingsprosesser bruker en involverende lederstil.

Vi gratulerer Margit med boken og gleder oss over å ha vår egen fasilitator på laget!

Her kan du kjøpe boken: http://www.gyldendal.no/Faglitteratur/OEkonomi-og-administrasjon/Kultur-og-kommunikasjon/Fasilitering

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: