REINERTSEN ruster opp Trønderbanen

Bildet viser Trondheim sentralbanestasjon og er tatt av Pål Rune Lien for REINERTSEN.

Bildet viser Trondheim sentralbanestasjon og er tatt av Pål Rune Lien for REINERTSEN.

REINERTSEN signerte ny kontrakt med Jernbaneverket i forrige uke! Trønderbanen skal rustes opp og REINERTSEN AS satser på jernbane. Entreprisen «E2/E6/E8 Underbygning og jernbanetekniske fag» har en verdi på 165 MNOK inkl. moms.

Arbeidene er en del av opprustningen av Trønderbanen for å korte ned på kjøretiden på strekningen fra Trondheim til Steinkjer og øke frekvensen på togene. Allerede i mars starter REINERTSEN arbeidene på strekningen Hell-Værnes.

«Jernbaneverket anskaffer årlig varer og tjenester for nærmere 8,3 milliarder kroner, og da er det viktig med ryddige anskaffelser. Vi ser frem til et nytt prosjekt med REINERTSEN,» sier prosjektdirektør Jon Brede Dukan i Jernbaneverket infrastrukturprosjekter.

«Vi er stolte av å jobbe med en proff og sentral aktør som Jernbaneverket. Dette er resultat av en langvarig oppbygging og satsing på Jernbane. Vi har virkelig lagt oss i selene for å vinne jernbaneanbudene i NTP. En av våre beste prosjektledere, Marit Sølvberg, skal lede prosjektet. Hun hadde samme rolle et tilsvarende og vellykket prosjekt for Jernbaneverket i 2014,» sier Kristan Reinertsen.

Bildet: f.v. Anton H. Husøy, REINERTSEN og Jon Brede Dukan, Jernbaneverket under kontraktsigneringen.

Bildet: f.v. Anton H. Husøy, REINERTSEN og Jon Brede Dukan, Jernbaneverket under kontraktsigneringen.

Ny plattform på Hell
REINERTSEN AS skal også etablere en ny plattform på 125 meter ved spor en sør for stasjonsbygningen på Hell stasjon. Plattformen vil betjene tog på Trønderbanen og Meråkerbanen. Ny sporplan er utarbeidet for stasjonsområdet, og de tre sporene ved stasjonen fornyes. Spor tre blir gjennomgående togspor og spor to er avviksspor. Begge sporene fortsetter over stjørdalselva på ny bru til og med Værnes stoppested. I tillegg fornyes driftsspor på stasjonsområdet. REINERTSEN skal også bygge en ny flott turveg langs elva samt ny driftsveg til Værnes holdeplass.

Klar for nytt signalanlegg
Nytt og moderne signalanlegg skal på plass. REINERTSEN AS skal derfor forberede signal- og telearbeider i eksisterende sikringsanlegg.

«Signalarbeidet er komplisert og krever nøye kompetanse på Jernbaneverkets styringssystem, spesielt når vi skal gjøre dette mens anlegget er i drift. Jeg er trygg på kompetansen i teamet og vi har god erfaring med dette,» konstaterer Anton Harthun Husøy, direktør Anlegg i REINERTSEN.

Arbeidene består blant annet av flytting av dagens innkjøringshovedsignal og apparatskap, omlegging av eksisterende kabler, utkobling/innkobling av spor, etablering av ny sporveksel, utlegging/oppsetting av baliser/skilt, etablering av ATC- utbyggingsområde etc. I tillegg kommer elektro- og telearbeid med kabelkanaler, trekkerør og kummer. Elektroteknisk hus, strømforsyning, sporvekselvarme, belysning, jording, tele og høyttaleranlegg.

Bygger kompetanse
John Minkhe ble nylig hentet inn som prosjektsjef for Samferdsel i REINERTSEN. Med seg i bagasjen har han gode erfaringer fra totalentreprise på jernbaneutbygginger.

«Jeg har jobbet på større jernbaneprosjekt både i Norge og Sverige, og ser at REINERTSEN sitter på bred tverrfaglig kompetanse. Vi har store avdelinger innen engineering på både offshore, olje, bygg og samferdsel som gir oss en unik multidisiplinær posisjon. REINERTSEN er dessuten dyktige på tenke prosess og verdikjede – alt fra tidligfase og planlegging til støtte under gjennomføring av prosjektene. Her har vi også en sterk anleggsvirksomhet vi kan dra nytte av,» sier Minkhe.

John ser lyst på fremtiden og mener det er mye å ta tak i når det gjelder norsk jernbane og samferdsel. Økt fokus på funksjonalitet betyr flere store entrepriser på jernbanestrekninger. Da kan byggherren bruke tid på de store linjene høyere i verdikjeden fremfor å detaljstyre prosjekt.

Vi gratulerer!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: