REINERTSEN skal bygge om plattform for 600 mill.

Photo Marit Hommedal - Statoil

Photo Marit Hommedal – Statoil

REINERTSEN har signert kontrakt med Statoil på nær 600 millioner kroner for å klargjøre Kristin-plattformen til å ta i mot olje fra Maria-feltet. Arbeidet skal utføres i Trondheim og sysselsetter 120 mennesker frem til prosjektet ferdigstilles i 2018.
Kontrakten er et modifikasjonsoppdrag, der satelittfeltet Maria skal kobles på Kristin-plattformen. Oljefeltet Maria ligger i Norskehavet på 315 meters vanndyp ca. 20 km sørøst for Kristin. Operatør for Maria er det tyske oljeselskapet Wintershall.

REINERTSEN setter stor pris på kontrakten.
– Vi setter alltid stor pris på å få nye kontrakter. Ingeniørene hos oss ligger helt i front når det gjelder topside modifikasjoner, så denne kontrakten er en anerkjennelse til de dyktige menneskene som jobber i REINERTSEN, sier administrerende direktør Torkild Reinertsen.

Direktør for forretningsutvikling i REINERTSEN, Geir Suul, tror kompetanse, erfaring og fokus på kostnadseffektive løsninger har vært utslagsgivende for at vi fikk kontrakten.

– Denne kontrakten er midt i kjernevirksomheten vår, det er dette vi skal være best på. Vår ingeniørkompetanse har alltid vært vårt viktigste konkurransefortrinn. Når vi jobber i hele EPCI-kjeden klarer teamene å finne kostnadseffektive løsninger, sier Suul.

REINERTSEN har lenge arbeidet med å oppnå mer effektiv prosjektgjennomføring av EPCI-prosjekter. I sammenheng med Statoils STEP-iniativ så satte REINERTSEN i fjor høst en ambisjon om å redusere kostnaden av en prosjektgjennomføring med 30%.

Dette blir det første prosjektet hvor vi får testet vår ambisjon. Vi er nå ferdig med FEED og kjører direkte over i EPCI med samme team. Vi har allerede gjennom FEED-fasen lyktes med å kutte kostnader betydelig. At vi jobber tett med Statoil underveis er en viktig suksessfaktor, sier Suul.

REINERTSEN AS ble etablert som en familiebedrift i 1946 og har stor kompetanse innenfor prosessanlegg og subsea. Kompetansen er opparbeidet gjennom 30 år med erfaring innen undervannssystemer og 20 år innen prosessanlegg.

Dette er en viktig kontrakt i et ellers utfordrende marked. Dessverre vil ikke denne tildelingen endre situasjonen i forhold til permitteringene som ble varslet tidligere.

Les også artikkelen om tildelingen på adressa.no: REINERTSEN skal bygge om plattform for 600 millioner kroner.

Geir Tore Suul
Avdelingsleder Prosessanlegg

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: