Kunstig sjøbunn; se film av hvordan vi tenker å gjøre installasjon og marine operasjoner

Mulighetsstudien «Ferjefri E39» utført av Statens vegvesen konkluderte at en ferjefri kystvei vil bidra positivt for handel og industri, og dermed sysselsetting og bosetting i regionen. For noen av de dype fjordkryssingene (over 500 meter vanndyp) kan flytebro være et mer kosteffektivt alternativ til bunnforankrede broer, selv om lange flytebroer vil kreve en form for sideforankring.

REINERTSEN AS har sammen med sine partnere (Snøhetta,Sapa, Dr. techn.Olav Olsen, Forskningsrådet, Hydro og DeepOcean)  foreslått en slik flytende fjordkryssing for lange og dype fjorder. Kryssingen består av flytebro inn mot de to landsidene, og en senketunnel midtfjords, hvor senketunnellen gjør at skipstrafikk inn og ut av fjorden ikke blir forhindret. I forbindelse med fjordkryssingen er et nytt forankringsystem for flytebroer uten firekte forankring i sjøbunnen foreslått. Denne «kunstige sjøbunnen» består av forspente rør på kryss av gjorden på 30 meters vanndyp som er forankret inn i fjellkammer på hver landside.

En av aktivitetene i prosjektet det siste året, har handlet om installasjon og marine operasjoner av konseptet. Dette er illustrert i en ny video som du kan se her.

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: