Å jobbe dinglende 150 meter over havoverflata

Ja for noen er det en del av hverdagen.

En vellykket revisjonsstans på Troll A er nylig avsluttet. REINERTSEN hadde flere oppdrag under denne stansen, men de som dinglet høyest i lufta var de to prosjektene på fakkelen. Fakkeltårnet er en luftig arbeidsplass, hvor været er en stor risikofaktor.

I en revisjonsstans stoppes all produksjon, slik at man kan gjøre vedlikehold og modifikasjoner på «kaldt» anlegg. De to prosjektene var knyttet til fakkelgassmåling og utskifting av brannisolasjonsplater på fakkelskjoldet. Prosjektet for gassmåling, ledet av John Michelsen, bestod i å skifte ut deler av instrumenteringen. I fakkelen er det instrumentering som måler hvor mye gass som slippes ut via fakkelen. Det er et myndighetskrav å måle og rapportere utslippene. Systemet består av instrumenter som måler trykk, temperatur og flow. All informasjon fra disse målingene kan avleses av operatørene i kontrollrommet.

Brannisolasjonen oppe på fakkelskjoldet består av over 80 plater, hver plate består av en stamme av grating kledd med strekkmetall. 30 av disse skulle nå skiftes ut. De var prefabrikert ved REINERTSENS verksted på Orkanger, og passet perfekt. Utskiftingen krevde personell både over og under skjoldet, og ble utført i samarbeid mellom REINERTSENs mekanikere, og klatrere fra Kaefer. Dette prosjektet ble ledet av Jan Helge Olset. Klatrere under fakkelskjold

Opprinnelig var prosjektet planlagt gjennomført i revisjonsstansene i 2015 og 2016. Dette fordi det var restriksjoner på hvor mange som kunne jobbe i fakkelen samtidig på ulike nivå. I tillegg var det risiko knyttet til værforhold, så i verste fall kunne jobben bli utsatt til neste stans i 2019.  Men med ny installasjonsstrategi hvor man kunne jobbe på flere nivå samtidig, uten at det gikk på bekostning av sikkerheten, og godt nok vær, så ble alt ferdig i årets stans.

Tusen takk til alle gode medarbeidere!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: