Kjempeprosjektet Farriseidet – Porsgrunn begynner virkelig å ta form!

Farriseidet fotomontasje.

Farriseidet fotomontasje.

Reinertsen AS har jobbet med dette prosjektet siden 2009. Først med reguleringsplan, senere byggeplan og nå med oppfølging i byggetiden. Arbeidet har vært svært omfattende og krevende og mange har gjort en strålende jobb her.

Prosjektet er et av de største i Jernbaneverkets nyere historie og handler om en ny 22,5 km dobbeltsporet høyhastighetsbane mellom Larvik og Porsgrunn (dagens strekning er 35 km). Reisetiden på strekningen reduseres med 65 %, dvs. fra 34 til 12 min.
Reinertsens del av oppdraget dreier seg om en 8,8 km lang strekning i svært vanskelig terreng. Traseen er lagt både i tunneler og oppe i dagen. Reinertsen har prosjektert underbygning jernbane, seks tunneler (hver av en er litt over fire km), seks bruer (hvor en er 440 m) samt 16 andre konstruksjoner. I tillegg er det prosjektert flere veger og løsninger rundt større utfordringer i forbindelse med grunnforhold og overvannshåndteringer. For å gjennomføre oppdraget har Reinertsen samlet inn kunnskap fra over 250 mennesker som har brukt nesten 100 årsverk til å løse oppgaven.

Det er med stolthet vi nå ser at banen tar form og prosjektet nærmer seg slutten!

Reklamer

Om reinertsenas
REINERTSEN AS ble etablert i 1946 og er i dag et leverandørselskap innenfor olje & gass, samt ny energi. Selskapet eies av familien Reinertsen, og ledes av Torkild R. Reinertsen. Organisasjonen kjennetegnes ved høyt utdannelsesnivå og bred erfaringsbakgrunn. REINERTSEN AS er en teknologileverandør innen markedsområdene olje og gass, prosessindustri og ny energi. Vi leverer tjenester i hele verdikjeden, fra prosjektledelse og engineering, til fabrikasjon, installasjon og driftsstøtte. REINERTSEN har en medarbeiderstab på rundt 1300 ansatte, og en omsetning på ca. 2,1 milliarder kroner (2014). I 70 år har REINERTSEN AS vært med på å løse store utbygningsprosjekter, både til lands og til havs. Slike prosjekter krever handlekraftige folk med hjerte for faget sitt. Med engasjerte mennesker på laget finner vi de beste løsningene for våre oppdragsgivere. Det høres enkelt ut, men det skal mer til enn vilje og gode ord. Det krever samarbeidsevne, prosjektstyring, ingeniørkompetanse i verdensklasse og dyktige fagarbeidere. REINERTSEN AS har virksomhet i Trondheim, Oslo, Bergen, Orkanger, Tjeldbergodden, Stenungsund, Göteborg, Stockholm og Murmansk.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: